Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Pizza cu ciuperci

Ingrediente: un blat de pizza, ulei, bulion de ardei, 100 de grame de măsline fără sâmburi, 500 de grame de ciuperci, două cepe potrivite, un morcov, o bucăţică de ţelină, sare şi piper.

Preparare: Curăţă ceapa şi pune-o la călit în puţin ulei. Adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţele. Adaugă morcovul şi ţelina date prin răzătoarea fină. Lasă totul să se călească şi să scadă bine. Adaugă sare şi piper.

Pune foaia de pizza în tavă, unge-o bine cu pastă de ardei (poţi folosi şi bulion amestecat cu puţin muştar, un pic de zahăr, sare şi piper). Întinde tocăniţa de ciuperci şi presară din belşug măsline. Introdu pizza în cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute. (http://retete.eva.ro/mancaruri/pizza-cu-ciuperci-articol-27780.html)

 

 

Prăjitură cu miere şi nuci

Ingrediente: o linguriţă de bicarbonat, 6 linguri pline cu miere de albine, 500 de grame de făină, 5 linguri de ulei, o nucă de drojdie, un praf de sare, dulceaţă, 250 de nuci pisate, zahăr pudră, coajă de portocală şi vanilie.

Preparare: Desfă nuca de drojdie cu puţin zahăr şi las-o la cald. Amestecă mierea cu bicarbonatul şi pune-le în bain-marie la foc mic până se topesc. Adaugă uleiul, jumătate din făină, apoi drojdia înmuiată, coaja de portocală, vanilia şi sarea. Amestecă totul cu mâna şi frământă aluatul, încorporând şi restul de făină, până rezultă un aluat suplu şi nelipicios. Lasă coca o jumătate de oră la dospit, iar apoi împarte-o în două, întinde două foi, unge-le cu dulceaţă (de care ai, de care îţi place) şi presară nuca pisată, amestecată cu zahăr. Rulează, nu prea strâns, aşază ruladele în tăvi unse cu ulei şi tapetate cu făină. Foarte potrivite sunt tăvile de cozonac. Coace prăjitura 40-50 de minute la foc potrivit. Serveşte-o pudrată cu zahăr. Se taie bine caldă. (www.retete.eva)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei