Plăcintă cu orez
Ingrediente:
1 pachet de aluat pentru plăcintă sau preparat în casă
Aluat:
500 g făină,
60 ml ulei,
sare, apa călduţă,
Umplutura:
1 cană orez,
4 cepe mari,
1 morcov,
sare, ulei, piper, boia dulce de ardei
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu ulei, un praf de sare, se toarnă apa călduţă până se formează un aluat de pâine.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei până devine aurie, apoi se adaugă morcovul dat pe răzătoarea mică. Orezul se fierbe separat. După ce acesta a fiert se adaugă peste legumele înăbuşite, se pune sare, piper, boia şi se lasă 2-3 minute să absoarbă toate legumele. Foaia se întinde şi se porţionează, se pune în mijlocul fiecărui pătrăţel umplutura şi se formează plăcintele. Se tapetează o tavă cu unt şi se pun plăcintele. Se dau la cuptor 20-25 minute.
Chifteluţe de primăvară
Ingrediente:
5-6 cartofi,
2-3 morcovi,
1 legătură ceapă verde,
1 legătură usturoi verde,
1 legătură pătrunjel,
2 legături mărar,
2 linguri făină,
sare, piper, ulei, pesmet,
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii se pun la fiert, în coajă, pentru 20 minute, legumele nu trebuie să fie prea moi. Se scurg, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-un bol, se adaugă ceapa, usturoiul, verdeaţa, tocate mărunt. Se adaugă făina, sare, piper, se amestecă toate bine. Se formează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins, pe ambele feţe. Se scot pe hârtie absorbantă sau serveţele, pentru a înlătura surplusul de grăsime. Se servesc cu un sos de roşii sau cu salată verde.
Plăcintă cu mere şi griş uşoară şi rapidă
Ingrediente:
2 kg de mere ,
10 linguri de făină,
10 linguri de zahăr,
10 linguri de gris,
10 linguri de ulei,
un praf de copt
Mod de preparare:
Se curăţă merele de coajă şi se dau prin răzătoare. Se amestecă într-un bol 10 linguri de făină, 10 linguri de zahăr şi 10 linguri de gris şi se mai adaugă şi praful de copt, se amestecă foarte bine şi se împarte în două, la fel şi cu merele se împarte în două.
Se pune în tavă prima jumătate din compoziţia de mai sus, după care adaugă şi jumătatea din cantitatea de mere, apoi următorul strat de compoziţie şi un strat de mere, se adaugă cele 10 ling. ulei. Tava se dă la cuptor până când se rumeneşte deasupra, între 25 şi 30 minute. Poftă buna!
(sursa: www.gastropedia.ro)