Pizza de post cu ciuperci
Durata: 60 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: 600 gr faina, 300 gr, apă caldă, 50 gr. drojdie, o linguriţă margarină, o ceapă, un morcov, o ţelină mică, cimbru, 2 cutii pastă de roşii, 100 gr. măsline, o cutie ciuperci, sare, piper.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu drojdia desfăcută în puţină apă călduţă, apoi se adaugă apă caldă, margarină şi o linguriţă de sare.
Se face un aluat, care se lasă să crească în tava unsă şi tapetată cu făină. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se dau pe răzătoare şi se călesc. Se adaugă cimbru, piper şi pastă de roşii.
Pentru a se înmuia sosul se adaugă puţină apă. Se lasă să se răcorească, apoi se întinde peste aluatul crescut. Se ornează cu măsline tăiate feliuţe şi ciuperci. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Plăcintă cu varză murată
Durata:35 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: foi de plăcintă, o varză murată mare, un pahar de ulei, cimbru, piper.
Mod de preparare:
Varza se spală în apă călduţă de 2-3 ori, se taie fideluţă şi se stoarce bine. Se căleşte în ulei încins, se adaugă cimbru şi se potriveşte de piper. Această umplutură se întinde pe foaia de plăcintă, după care se rulează. Rulourile se ung cu puţin ulei, se pun în cuptor la foc potrivit, într-o tavă unsă în prealabil cu margarină. (sursa: www.bunatati.ro)