Ingrediente:
Foi de plăcintă, 1kg mere, 200gr zahăr, 100gr nucă de cocos rasă, stafide, zeama de lămâie, vanilie, scorţişoară, 100 gr. margarină
Instrucţiuni:
1 . Spălăm, curăţăm merele şi apoi le tăiem în bucăţele mici.
2 . Punem merele într-un castron cu zahărul şi zeama de la o lămâie, unde le lăsăm câteva ore.
3 . Stoarcem merele şi le amestecăm cu nucă de cocos rasă, stafidele, scorţişoară şi vanilia.
4 . Acest amestec îl întindem pe foile de plăcintă unse cu margarină, rulăm, apoi le aşezăm într-o tavă unsă sau cu hârtie pentru copt.
5 . Ungem fiecare rulou cu grăsime şi presărăm cu puţin zahăr.
6 . Le coacem la un foc potrivit.
7 . După ce s-a copt şi răcit o tăiem în bucăţi potrivite.
(Sursa http://mihay.z1.ro/Retete_Culinare.htm)