Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Salată de crudităţi

Ingrediente:

1 măr mare (2-3 mai mici)

1 morcov mare

jumătate dintr-o varză dulce mică (opţional)

jumătate de rădăcină de ţelină

jumătate de pahar cu apă

1 lingură zahăr

jumătate de lămâie

1 linguriţă rasă de sare

2 linguriţe ulei de măsline

piper după gust 

Prima dată preparăm dressing-ul din jumătatea de pahar cu apă, zahărul, sarea, zeama de la lămâie şi uleiul de măsline. Îl amestecăm bine până se topesc toate granulele de sare şi zahăr. Adăugăm piper după gust. 

Varza o tăiem julien, cât de subţire putem. Mărul, morcovul şi ţelina le spălăm, le curăţăm şi le dăm pe răzătoarea mare. Mărul va fi ultimul răzuit pentru că este cel care se oxidează cel mai repede. Amestecăm bine toate legumele cu mărul şi adăugăm dressing-ul. Păstrăm salata la frigider pentru cel puţin jumătate de oră înainte de a o servi.  

 

Tocană de ceapă

Ingrediente:
-6 cepe,
-4 roşii,
-1 morcov,
-3 căţei de usturoi,
-1 legătură de mărar,
-1 pahar cu ulei,
-zahăr,
-sare,
-piper,
-boia,
-oţet

Mod de preparare:
Se curăţă ceapă, se taie mărunt şi se căleşte împreună cu morcovul (dat pe răzătoare) şi cu boiaua. Atunci când ceapa capătă o nuanţă gălbuie, se adaugă roşiile, oţetul, zahărul, sarea, piperul şi se lasă la fiert timp de 10 minute. Când tocana este gata se va adăuga mărarul.

 

Supă de fasole cu ulei de măsline

Ingrediente pentru 6 porţii:
-1 cană cu fasole albă (uscată),
-câteva căniţe cu apă,
-1/4 de cană cu bucăţi de ceapă (tocată mărunt),
-1 beţişor de ţelină (tocat mărunt),
-1 morcov mediu (tocat mărunt),
-1 linguriţă cu sare,
-1 linguriţă cu oregano,
-1/2 de linguriţă cu busuioc,
-1 dovlecel mic (tocat felii),
-1 ardei gras mic (tăiat mărunt),
-3 sau 4 căţei de usturoi (zdrobiţi),
-90 de grame de pastă de roşii,
-piper negru,
-1 cană cu măsline negre (feliate),
-1 lingură cu suc de lămâie,
-1 roşie medie (tăiată felii),
-1 mână de pătrunjel (tocat mărunt).

Mod de preparare:
Spală fasolea, pune-o într-un vas cu apă şi las-o pe foc timp de 1 oră şi 15 minute. După aceasta, pune uleiul de măsline într-o tigaie, lasă-l să se încălzească, după care adaugă ceapa, ţelina, bucăţile de morcov, sarea şi ierburile. Lasă tigaia pe foc timp de 10 minute, amestecă din când în când. Apoi adaugă bucăţile de dovlecel, ardeiul gras, usturoiul şi mai lasă tigaia pe foc timp de 5 minute. După aceasta, adaugă peste legume pasta de roşii, măslinele, piperul şi sucul de lămâie.

Adaugă toate legumele, inclusiv zeama, peste supa de fasole. Amestecă din când în când, acoperă vasul şi lasă vasul la foc mic timp de 15 minute. La final, se adaugă felii de roşie şi pătrunjel (tocat mărunt). (www.dietetik.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei