Plăcintă de post cu dovleac
Ingrediente:
1/2 kgdovleac
200 gzahăr
scorţişoară
foi de plăcintă
zahăr pudră
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoare. Se poate folosi crud sau călit cu puţin ulei şi cu zahărul până scade zeama. Dacă se pune crud se stoarce înainte.
Se pot folosi foi de plăcintă sau aluat pentru foietaj din comerţ sau aluat pentru plăcintă preparat în casă. Se întind foi de plăcintă sub formă de dreptunghi de aproximativ 12/25 cm.
Se aşează umplutura de dovleac peste care se presară scorţişoară şi zahăr (dacă dovleacul este crud). Se rulează presând bine la capete pentru a nu se scurge siropul în timpul coacerii. Se aşează în tava unsă şi tapetată şi se dă la cuptorul bine încins la foc potrivit.
Dacă se foloseşte aluat pentru foietaj nu este nevoie să se ungă tava, acesta se dă la cuptorul bine încins la foc tare. Se coace în 15 minute. Se scoate din tavă imediat şi se aşează pe un platou. Când s-a răcit, se presară cu zahăr pudră. (www.sfaturiculinare.ro)