Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete delicioase de post

Păstăi cu sos de roşii

500 gr păstăi

1000 gr roşii

100 gr ceapă

2 căţei de usturoi

sare, piper

pătrunjel

Pregătire:

Tăiaţi ceapa feliuţe şi păstăile în bucăţi de 3-4 cm lungime după ce le-aţi curăţat de aţe. Căliţi păstăile în puţină apă, timp în care daţi roşiile pe răzătoare. După 5 minute adăugaţi ceapa şi după ce s-a înmuiat puneţi sosul de roşii. Lăsaţi să dea câteva clocote până se fierb păstăile, condimentaţi şi adăugaţi usturoiul pisat. Serviţi cu pătrunjel. Opţional 2 linguri de oţet balsamic în timpul fierberii.

 

Dovlecei marinaţi cu usturoi

Ingrediente:

3-4 dovlecei
3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
2-3 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oţet balsamic sau zeamă de lămâie
1 linguriţă oregano
sare
piper proaspăt măcinat

Pregătire:

Dovleceii se spală bine (nu se decojesc), li se taie capetele şi se feliază pe lung, în fâşii foarte subţiri. Feliile se frig pe ambele părţi pe grătar sau pe aragaz într-o tigaie neunsă. Se prepară marinata din restul ingredientelor (cu sare şi piper după gust), la care se adaugă treptat feliile de dovlecel imediat ce au fost scoase de pe foc şi se amestecă bine. Se lasă să stea cel puţin 1/2 oră înainte de a se servi. Aceeaşi reţetă se poate face şi cu felii de vânătă, cu fulgi de chili în loc de piper negru.

 

Tofu marinat la cuptor

Ingrediente:

200 g tofu
1 lingura ulei de măsline
1/2 lingura oţet balsamic
2 linguri sos de soia
100-150 ml apă
1-2 căţei de usturoi pisaţi sau feliaţi (opţional)
1 linguriţă fulgi de drojdie uscată (opţional)
1 linguriţă seminţe de susan (opţional)
1-2 linguriţe boia dulce sau iute, cimbru sau alte mirodenii preferate
sare, piper proaspăt măcinat, după gust

Pregătire:

Pentru marinată, se combină toate ingredientele în afară de tofu. Dacă tofu este deja sărat, se prepară o marinata cu mai puţin sos de soia/sare. Tofu se spală bine şi se taie felii şi se aşează într-un vas termorezistent. Marinata se toarnă deasupra, astfel încât să acopere tofu. Se acoperă cu un capac sau cu folie de plastic şi se lasă la rece peste noapte sau cel puţin 2 ore. Apoi vasul se introduce în cuptor, la 180 C, şi se lasă aproximativ 1 oră sau până când feliile de tofu devin maronii şi au început să se usuce (lichidul trebuie să se absoarbă complet)

(http://www.svr.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete delicioase de post.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete delicioase de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei