Plăcintă cu soia şi ciuperci
Încearcă acest aperitiv şi nu vei simţi când a trecut postul!
Ingrediente şi cantităţi:
foi de plăcintă
1/2 de pachet de soia granule
1 si 1/2 ceaşcă cu apă pentru înmuiat soia
1/2 de linguriţă de sare
1 ceapă mare, rasă pe răzătoarea mică
1 fir de praz tocat foarte fin
250 grame de ciuperci tăiate mărunt
3/4 ceaşcă cu ulei
2 linguri cu pesmet
1 ardei verde tocat fin
2-3 linguri cu sos bechamel (opţional)
Mod de preparare:
1. Se călesc în ulei ceapa, prazul şi ardeiul. Se adaugă soia, înmuiată în prealabil în apă caldă, şi toate celelalte ingrediente. Se lasă la foc mic să scadă.
2. Se unge cu ulei o formă potrivită, se aştern jumătate din foi, ungându-se fiecare foaie, se toarnă compoziţia şi se acoperă cu restul de foi.
3. Deasupra, se presară ulei şi se taie în schema cu vârful cuţitului, fără să se pătrundă până jos. Se dă la cuptor, să se rumenească, apoi se serveşte caldă.
Salată de vinete cu gogoşari
Îţi va lua ceva timp să o pregăteşti, însă va merita din plin tot efortul; Este foarte uşoară şi gustoasă!
Ingrediente şi cantităţi:
6 vinete mari
10 gogoşari
4 cepe
1 pahar cu ulei
5 căţei de usturoi
sare
Mod de preparare:
1. Se coc vinetele şi gogoşarii, se curăţă şi se lasă să se scurgă.
2. Se toacă apoi foarte bine, se amestecă cu ceapa, care a fost călită puţin, în prealabil.
3. Se adaugă usturoiul pisat şi sarea, se pune în borcănele mici, se capsează şi se fierbe în bain-marie 10 minute.
(www.retete.eva.ro)