Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Negresă

Timp de preparare:

50 minute (complexitate redusă)

Ingrediente
:

o lingură rasă de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau oţet de mere
un borcan de 400 g. gem
1 1/2 borcan de 400 g. cu apă
10 linguri de zahăr
1 pahar de ulei
4-5 linguri de cacao
20 de linguri făină (trebuie să iasă compoziţia ca la chec)
Puteţi adăuga în compoziţie la alegere nucă, alune, stafide, nucă de cocos.

Mod de preparare:

Într-un castron se toarnă gemul, apa, uleiul, zahărul, cacao, bicarbonatul stins în zeama de lămâie sau oţet de mere, puteţi adăuga după preferinţă nucă, alune, stafide, nucă de cocos, se amestecă bine, după care se adaugă făina. După ce se omogenizează bine compoziţia obţinută se toarnă în tava unsă în prealabil cu puţin ulei sau margarină. Prăjitura se încearcă cu scobitoarea pentru a vedea când este gata. Când este coaptă se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se taie după preferinţă. Este o prăjitură simplă, se prepară foarte rapid şi este tare delicioasă.

 

Salată de post în straturi

Ingrediente:


2 sfecle roşii fierte, rase pe răzătoarea mare
4 cartofi fierţi daţi pe răzătoare
2 morcovi fierţi, daţi pe răzătoare
5 cepe feliate
maioneză de post
ulei de măsline
oţet
1 lămâie
condimente
măsline, gogoşar, pătrunjel - pentru ornat

Mod de preparare:

- sfecla se condimentează şi se asezonează cu 2 linguri de ulei de măsline şi o lingură de zeamă de lămâie. Se aşază pe un platou.
- ceapa se opăreşte în baiţ din apă, oţet şi condimente, se strecoară, se amestecă cu maioneza şi se împarte în 3 părţi
- o parte se aşterne peste sfeclă.
- morcovul amestecat cu zeama de lămâie şi o lingură de ulei de măsline, sare, se aşterne peste stratul de ceapă
- se întinde cel de-al doilea strat de ceapă
- următorul strat este din cartofi amestecaţi cu 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper
- se întinde ultimul strat de ceapă, se nivelează cu un strat subţire de maioneză şi se ornează cu măsline, gogoşar, pătrunjel. (sursa: www.gustos.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei