Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Sâmbătă şi duminică se mănâncă peşte

File de peşte cu cartofi la cuptor
Ingrediente :
500 g file de peşte (cod, merluciu sau altceva)
6-7 cartofi
pătrunjel
2 cepe roşii
sare
1 lămâie
ulei
o ceaşcă apă
Se unge tava cu ulei şi se pun apoi jumătate din cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri (ca de chipsuri) cu o răzătoare specială, sare, ceapă tăiată fin rondele. Urmează peştele tăiat bucăţi mai mari sau mai mici, cum preferaţi, din nou ceapă, pătrunjel, cartofii care au rămas, şi iar ceapă şi pătrunjel.
La sfârşit se adaugă o ceaşcă de apă amestecată cu zeama de la lămâie.
Se dă la cuptor la foc potrivit la început şi apoi mic, cam 50-60 minute.

Borş de peşte
Carne de peşte de cât mai multe feluri
1 ceapă
1 ardei gras
1 roşie
500 g zarzavat
leuştean
1-2 linguriţe pastă de ardei sau de tomate
borş
sare, piper.
Preparare:
Morcovii, ceapa, ardeiul şi roşia se călesc puţin în ulei, se adaugă apoi albiturile de zarzavat, apă 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai puţin borşul şi peştele, se lasă să fiarbă. Când zarzavatul este fiert, se adaugă peştele şi se lasă să fiarbă 10-15 minute. Se adaugă o lingură de borş magic sau o cană de borş făcut în casă. Se potriveşte de sare şi piper.
Se serveşte cu ardei iute.

Ciorbă de peşte
Ingrediente:
2 peşti mai mari (de preferat crap)
4 buc peşte - caras
2 buc pătrunjel rădăcină
2 buc păstârnac
1 buc ţelină
2 buc morcov
3 cartofi
3 roşii
o mână de orez
o leg. leuştean
borş de putină
sare
Preparare:
Cei patru caraşi, împreună cu ţelina, morcovul, păstârnacul şi pătrunjelul, se fierb până ce legumele şi peştele se fărâmă foarte bine. Amestecul format se pasează printr-o sită şi dacă mai e nevoie se mai adaugă lichid.
În supa formată se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi orezul. Când acestea sunt fierte pe jumătate, adăugăm bucăţile de peşte şi roşiile tăiate cuburi. Atunci când peştele este aproape gata, adăugăm borşul (după gust) şi mai fierbem câteva minute.
Se serveşte cu leuştean verde şi ardei iute.

(www.reteteculinare.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sâmbătă şi duminică se mănâncă peşte.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sâmbătă şi duminică se mănâncă peşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei