Paste cu ciuperci
Ingrediente:
- două pungi paste
- două cutii ciuperci
- două linguri pastă de tomate
- doua linguriţe delikat
- piper şi usturoi după gust
- margarină - patru linguri
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele cu puţină sare, iar separat preparaţi sosul. Într-o cratiţă puneţi la încins puţin ulei, adăugaţi pasta de tomate şi puţină apă şi lăsaţi-le să dea în clocot. Până dă în clocot sosul, pregătiţi ciupercile (le spălaţi şi le tăiaţi).
După ce sosul a dat în clocot, adăugaţi ciupercile şi condimentele. Când este aproape gata, adăugaţi usturoiul feliat şi luaţi sosul de pe foc. Ungeţi cu margarină o cratiţă şi adăugaţi pastele spălate în prealabil, şi sosul. Le băgaţi la cuptor pentru 20 de minute şi sunt gata!
Supă de varză
Ingrediente:
- ceapă - 2 buc.
- ardei gras - 2 buc.
- varză - 1 buc.
- roşii în bulion - 2 cutii
- sare şi piper, după preferinţa fiecăruia
- 1 cub de knorr
- frunză de ţelină
- pătrunjel
Mod de preparare:
Aşezaţi toate ingredientele curăţate şi tăiate într-o oală şi adăugaţi apa încât să le acopere. Se fierbe cca. 10 minute la foc mare, după care se lasă 2 ore la foc mic. Supa se serveşte caldă.
(www.retete-culinare.info)