Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pilde creştine

Pilda celor 10 leproşi, pe înţelesul copiilor

Lepra era şi este o boală incurabilă şi foarte contagioasă. Cei care se îmbolnăveau de lepră erau obligaţi să părăsească comunitatea din care făceau parte, pentru a preveni răspândirea bolii.
Mai mult decât atât, familiei şi prietenilor le era interzis să-i viziteze, aceştia fiind condamnaţi să trăiască până la sfârşitul vieţii singuri şi uitaţi de cei dragi. Neavând unde să mai locuiască, adeseori se refugiau în cimitire sau în peşteri.
Pe când Iisus propovăduia în Samaria si Galileea, la marginea unui sat a întâlnit 10 bolnavi de lepră care i-au cerut ajutorul. Mântuitorul nu i-a vindecat pe loc, ci i-a trimis să se arate preoţilor, punându-le astfel la încercare credinţa. Pe drum s-au vindecat toţi, însă din 10, doar unul singur a luat hotărârea firească de a se întoarce şi de a-I mulţumi binefăcătorului său. Iar tocmai cel care s-a întors nici măcar nu era de acelaşi neam cu Iisus ci era samaritean.
Samariteanul, pentru că s-a întors să-I mulţumească lui Iisus, pe lângă vindecarea trupească a primit-o şi pe cea sufletească, Mântuitorul spunându-I: “Scoală-te şi du-te, credinţa ta te-a mântuit!”
Ceilalţi nouă chiar dacă s-au vindecat în mod miraculos, s-au întors la viaţa
lor plină de păcat pe care o duceau şi înainte, şi pentru care şi primiseră această pedeapsă de la Dumnezeu.
Din păcate şi noi suntem la fel ca cei nouă, nu suntem mulţumiţi niciodată cu ceea ce Dumnezeu ne trimite, şi mai ales nu-I mulţumim. Însă sper că această pildă ne va face să ne schimbăm, să devenim mai buni şi mai receptivi la mesajele pe care ni le trimite fie prin bine(bunăstare), fie prin necazuri.
Aş vrea ca de acum înainte, în fiecare seară când ne facem rugăciunea, înainte să cerem ceva pentru ziua următoare, să mulţumim pentru ceea ce am primit în ziua ce s-a încheiat. Şi mai vreau să vă aduc aminte că, pe lângă cuvinte, cel mai bun mod de a mulţumi este de a ajuta şi noi la rândul nostru, pe cei ce se află în nevoie, având mereu în minte faptul că oricând ne putem afla şi noi în aceeaşi situaţie.

(sursa: www.pilde.uv.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pilda celor 10 leproşi, pe înţelesul copiilor.
 Vizualizări articol: 3465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pilda celor 10 leproşi, pe înţelesul copiilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei