Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 80 g unt, 1 ou, 1 gălbenuş, 1 vârf de cuţit de sare, făină pentru frământat.
Umplutură: 3 ouă, 600 g brânză de vacă nu prea grasă, 50 g unt, 150 g zahăr, 200 g smântână, 1 lingură praf de copt, zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se amestecă făina, zahărul, untul, oul, gălbenuşul de ou şi sarea, frământându-se repede, până se obţine un aluat omogen. Se înveleşte într-o foaie de plastic şi se pune o oră la frigider.
Două treimi din aluat se întind cu sucitorul pe tabla de prăjitură, presărată cu făină şi se aşează apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul rămas se întinde pe marginea formei, de jur-împrejur.
Umplutura:
Se despart ouăle. Se pune brânza de vaci să se scurgă pe o sită. Se amestecă bine untul, zahărul şi gălbenuşul de ou, până când zahărul se dizolvă complet. Se combină cu brânza scursă, smântâna şi praful de copt. Se bat albuşurile spumă şi se introduc şi ele în compoziţie.
Se întinde amestecul de brânză de vacă peste aluatul din formă. Se bagă la cuptor şi se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. După ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prăjitura se mai lasă înăuntru încă zece minute.
Se scoate afară şi se lasă să se răcească în formă, aşezată pe un grătar. Înainte de a se servi, se pudrează cu zahăr praf.
Timp de preparare: 1 h 30 min.