- 500 g biscuiţi
- 250 g zahăr
- 100 g margarină
- 300 g rahat
- 300 ml apă
- 100 ml rom
- 50 g cacao
Pentru blat:
- 500 g biscuiţi
- 175 g margarină
Preparare:
Pentru blat, topeşte margarina în care adaugi biscuiţii daţi prin maşina de nucă. Întinde totul într-o tavă în care ai întins o folie de aluminiu. Blatul trebuie să fie perfect întins. Se lasă la rece 50-60 min.
Într-o cratiţă topeşte zahărul cu apă, cacao şi margarină. Adaugă romul (esenţă de rom trei sticluţe mici) şi lasă să se răcorească puţin.
Amestecă praful de biscuiţi şi rahatul, după care toarnă treptat siropul de zahăr. Compoziţia astfel obţinută răstoarn-o peste blatul de biscuiţi. Presară deasupra nucă de cocos din belşug şi păstrează prăjitura la rece.
(sursa: www.reteteculinare.ro)