Ingrediente:
6 cepe mari , 6 roşii coapte, 2 vinete, un dovlecel mic, 100 g mazăre (de la borcan), câteva bucheţele de conopidă, 3 morcovi, 6-7 ardei graşi, 100 g măsline, 250 ml ulei, 2-3 pahare cu apă, 1 pahar de vin alb, sare, piper şi foi de dafin numai dacă vrei.
Pregătire:
Coci ardeii, iar între timp rumeneşti puţin ceapa tăiată mărunt în uleiul încins, adaugi roşiile pe care le-ai cojit înainte de pieliţă şi le-ai tocat (pui şi zeama pe care şi-au lăsat-o).
Laşi totul la foc mic, să se pătrundă bine, după care pui ardeii copţi curăţaţi şi tăiaţi fâşii mari.
Adaugi şi zeama pe care au lăsat-o la copt.
Adaugi şi vinetele necoapte, ci doar curăţate din loc în loc de coajă şi tăiate felii subţirele, dovlecelul curăţat şi tăiat cubuleţe (fără seminţe).
Peste toate acestea pui şi mazărea, conopida desfăcută bucheţele şi morcovii, toate fierte înainte.
Torni apa, vinul, potriveşti de sare, piper şi laşi să fiarbă la foc mic până scade apa. Înainte de a scădea complet însă pui măslinele şi le laşi numai un clocot.
Este gustos chiar dacă se răceşte.