Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2008 - Anul XIII, nr. 276 (3957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dulciuri de post

Cornuleţe de post

Ingrediente: 250 g margarina, 50 g zahăr, 3 linguri de rom, coajă de lămâie, 205 g făină, gem sau rahat pentru umplutură.

Preparare: Se freacă margarina cu zahărul până se face spumă. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente, se frământă bine, astfel încât să se obţină un aluat potrivit de moale. Se întind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem şi se împăturesc în formă specifică. Se pun la copt la foc potrivit. După ce sunt scoase din cuptor, dar înainte să se răcească, sunt date cu zahăr pudră din belşug.

 

Cornuleţe fragede

Ingrediente: 1 pachet margarină, 5 linguri apă, 1 lingură oţet, 10 g sare, făină cât cuprinde pentru a se obţine o cocă bună de întins, gem sau rahat.

Preparare: Se face un aluat de consistenta medie, cu margarină, apă, făină, sare. Se împarte în părţi egale (după ochi) şi se umplu cu gem sau rahat. Se împăturesc şi se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute. (30 minute)

 

Plăcintă cu mere

Ingrediente: 1 pachet de foi de plăcintă, 1-1,5 kg de mere, zahăr (2 ceşti, merge şi mai mult, după gust), 2- 3 linguri de ulei, scorţişoară, esenţă de rom, suc de la o lămâie, stafide, nuci, etc.

Preparare: Se curăţă merele, se dau pe răzătoarea mare se amestecă cu sucul de lămâie şi se călesc cu zahărul, uleiul, stafidele şi nucile până se înmoaie bine. Se pun alternativ în tava unsă cu ulei - 2 foi/un strat de mere/ iar foi... etc. (eventual între foi şi mere se poate pune puţin ulei) - ultimul strat trebuie să fie de foi.

 

Budincă de post cu mere

Căliţi câteva mere cu scorţişoară şi zahăr (bineînţeles că se pot adăuga stafide, nuci); fierbeţi macaroane pe care le amestecaţi apoi cu puţin ulei şi puneţi un strat de macaroane, unul de mere şi tot aşa. La final daţi-le la cuptor.

 

Deşert cu macaroane

Fierbeţi o pungă de paste de post (fără ou). Turnaţi peste paste cam 100 g miere polifloră şi 150 g nucă măcinată amestecate cu unul sau două plicuri de zahăr vanilat. În loc de miere, puteţi folosi dulceaţa (marmelada de prune sau dulceaţa de piersici sunt cele mai potrivite).

 

O plăcintă cu mere de post

Ingrediente: o cană griş, o cană zahăr, 1 cană făină, un pachet margarină, 1,5 kg mere rase (merg şi nerase, dacă nu aveţi timp, doar tăiate bucăţele), zahăr vanilat, scorţişoară.

Preparare: Se amestecă într-un vas grişul, făina şi zahărul. Se unge tava, se tapetează cu făină şi se presară o cană cu amestecul de mai sus. Deasupra se pune o jumătate din cantitatea de mere rase (în care s-a pus zahăr vanilat şi scorţişoară) apoi o altă cană de griş, făină şi zahăr, apoi restul de mere iar la urma ce a mai rămas din amestec. La sfârşit, deasupra, se pune margarina, tăiată cubuleţe. Se dă la cuptor la foc potrivit şi se lasă până se rumeneşte crustă de deasupra. Se taie bucăţi şi se presară cu zahăr pudră. Lăsată până a doua zi este mai gustoasă.  

(sursa: www.emaramures.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dulciuri de post.
 Vizualizări articol: 2472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dulciuri de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei