Gulaş vegetarian
Se fierb 300 g cartofi, se amestecă cu sare şi se fac piure. Peste piure se pun 100 g rădăcini de ţelină tăiate rondele şi se înăbuşă în 4 linguri de ulei, se adaugă 50 g ceapă tăiată, un morcov, 100 g vinete cubuleţe, 150 ml apă, 150 g roşii proaspete, sare, pătrunjel verde şi, treptat, alţi 350 ml de apă. Totul se fierbe 30 de minute.
Legume cu lămâie
300 g morcovi se fierb 5 minute în apa clocotită cu sare, iar alături se fierb 200 g sparanghel timp de două minute. Se stoarce o lămâie într-un recipient, iar sucul obţinut se toarnă într-o tigaie alături de morcovi, sparanghel, 100 g margarină şi o lingură de zahăr tos. Amestecul se ţine pe foc până ce legumele s-au glazurat.
Sarmale în foi de varză
Se rumenesc 250 g ceapă în circa 50 g ulei, apoi se adaugă 200 g ciuperci (din conservă), 50 g nucşoară, 250 g orez şi câteva linguri de sos de roşii. Se amestecă totul bine, pentru a nu se lipi orezul, apoi se fac rulouri din frunze de varză. Se aşează sarmalele într-o cratiţă, în straturi, cu sare, piper, cimbru, mărar uscat, boia de ardei dulce. Se acoperă totul cu apă şi se lasă pe foc până când orezul s-a fiert. (sursa: Libertatea)