Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
 
marţi, 11 nov 2008 - Anul XIII, nr. 266 (3947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3756 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie ce mâncaţi în Post!

Pentru ca organismul să nu sufere dezechilibre nutriţionale dieta de post trebuie să conţină toate elementele unei alimentaţii vegetariene echilibrate, este de părere nutriţionistul Lygia Alexandrescu, lector la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Pentru perioada postului Crăciunului, nutriţionistul recomandă credincioşilor practicanţi să consume în primul rând cereale integrale: grâu, orez, porumb, secară, şi produse vegetale de culoare verde închis: broccoli şi spanac.

Meniul de post este bine să conţină şi: fasole, cartofi, linte, mazăre, conopidă, năut, nuci, alune, seminţe de susan, floarea-soarelui, dovleac.

Specialista mai recomandă şi consumul de produse din soia precum: pateul de soia, tofu şi laptele de soia.

Conform Lygiei Alexandrescu, cerealele sunt categoria de alimente care ar trebui să constituie baza dietei vegetariene deoarece furnizează energie şi sunt o sursă de glucide, fibre, fier şi vitamina B.

După perioada postului, nutriţionistul avertizează că trebuie ponderat consumul de alimente, precum şi felul în care sunt combinate diferite feluri de mâncare pentru a se evita disconfortul gastrointestinal.

Pentru aceasta, este bine ca mâncărurile de Crăciun să fie servite distanţat la cel puţin o oră, deoarece în acest fel stomacul are timpul necesar digestiei, înainte de a se introduce o nouă cantitate de mâncare în organism. Aceasta este principala măsură de prevenţie împotriva indigestiei, în opinia nutriţionistului. Medicul recomandă ca meniurile să fie compuse din gustări uşoare.

Este de evitat consumul în exces a băuturilor de tipul sucului de portocale sau de roşii şi a condimentelor. Toate aceste produse favorizează indigestia. Apa trebuie consumată pe tot parcursul mesei în cantităţi mici şi destul de des pentru a menţine sistemul digestiv activ şi pentru a evita deshidratarea care încetineşte metabolismul. Băuturile carbogazoase dulci trebuie consumate ponderat în timpul mesei şi chiar şi după masa pentru a se evita balonarea.

(sursa: www.ziare.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenţie ce mâncaţi în Post!.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Atenţie ce mâncaţi în Post!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei