Lumea care doreşte pacea şi care califică războiul drept o crimă monstruoasă ar trebui să înceapă propaganda pacifistă, în lumea copiilor. Dacă ne dorim oameni paşnici, care iubesc şi care pot fi iubiţi, oameni cu respect faţă de părinţi, bătrâni şi chiar animale, atunci trebuie să alungăm cruzimea din mintea şi sufletul copiilor.
Trebuie să promovăm jocurile paşnice şi inofensive.
Dacă în vremea copilăriei noastre ne jucăm, de-a partizanii şi citeam cărţi cu „pieile roşii”, astăzi pericolul din preajma copiilor este mult mai mare.
Părinţii trec adeseori cu vederea sau nu realizează faptul că mulţi dintre copii cred tot ce li se spune, mai ales dacă persoana care transmite informaţia are autoritate.
În consecinţă, ei acceptă tot ce văd la televizor ca fiind adevărat. Este uşor de observat cum unii copii sunt foarte încântaţi să discute cu o fantomă, în loc să fugă, să se sperie de ea.
Televizorul suprimă creativitatea
Televizorul are şi lecţiile lui bune dar nu trebuie ignorat faptul că multe din programele TV, desensibilizează faţă de violenţă, suprimă creativitatea, diminuează capacităţile de concentrare a atenţiei, schimbă valorile familiale şi toceşte simţurile spirituale.
Violenţa prezentată în programele pentru copii este mai degrabă regula decât excepţia.
Desenele animate, de care sunt atraşi nu doar copiii ci chiar şi adulţii, sunt de cinci ori mai violente decât emisiunile prezentate la orele de audienţă maximă.
(Exemplu:„Ţestoasele Ninja” prezintă mai mult de 34 acte violenţe, într-o oră)
Copiii între doi şi cinci ani, conform statisticilor, petrec 28 de ore, pe săptămână, în faţa televizorului. Copiii între şase şi unsprezece ani petrec în jur de 23 de ore, pe săptămână în faţa televizorului. Cine este, în acest caz, mentorul?
Datorită numeroaselor ore petrecute de către copii urmărind aceste programe, tot mai mulţi părinţi sunt îngrijoraţi de efectul negativ transmis asupra copiilor. Tot mai mulţi copii sunt nervoşi şi gata de bătaie, ţipă la părinţi şi la fraţii mai mici.
(sursa: www.credinta-mea.ro)