Ingrediente:
Aluat
1 lingură drojdie; 1 kg de făină, 8 gălbenuşuri, coajă de lămâie, 1 cană cu lapte dulce, 300 g de zahăr, 200 g de unt.
Umplutură:
1 kg de smântână, 5 gălbenuşuri, vanilie, coaja rasă de lămâie, 100 g stafide, 200 g de zahăr, sare.
Instrucţiuni:
1) Frământaţi un aluat ca de cozonac pe care îl lăsaţi să crească pentru câteva ore.
2) Apoi împărţiţi cantitatea de aluat în 3 părţi: una o veţi folosi pentru a o întinde pe toată dimensiunea tăvii, unsă în prealabil cu unt.
3) Rulaţi sub formă de sul celelalte două bucăţi şi aranjaţi-le pe marginea tăvii, astfel încât să formeze un cerc.
4) Umplutura o faceţi amestecând zahărul cu gălbenuşurile până se omogenizează şi apoi adăugaţi stafidele, coaja de lămâie, vanilia, sarea şi smântâna.
5) Puneţi amestecul în mijlocul tăvii şi daţi la cuptor.
6) Când vedeţi că aluatul s-a rumenit puteţi să scoateţi pasca din cuptor şi să o puneţi pe un platou sau farfurie.
7) Nu uitaţi că, la fel ca orice cozonac, pasca trebuie ferită de frig şi acoperită cu ceva.