Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mâncăruri specifice de Paşti

Miel cu rozmarin

 

Cantităţi:

1 pulpă miel

3 linguri ulei măsline

2 căţei usturoi

˝linguriţă rozmarin

sare, piper

500 gr pastă tomate

1 legătură mărar

150 ml vin alb

Pulpa de miel se înţeapă cu vârful unui cuţit, se împănează cu usturoiul, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, rozmarin şi se introduce la cuptor (încălzit în prealabil) timp de 40-45 minute. Din timp în timp se stropeşte cu puţină apă. Cu 10 minute înainte de a fi scos din cuptor se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă şi se adaugă vinul. Când este scos din cuptor se presară mărar tăiat fin.

(www.bucataria.ro)

 

Pască

Pentru ca masa de Paşte să fie completă, nu trebuie să uitaţi de pască. Este vorba într-adevăr de tradiţionalul cozonac care o singură dată pe an se umple cu diverse amestecuri. Puteţi opta pentru brânza de vaci sau ciocolată, dar cunoscătorii recomandă în primul rând smântâna.

Ingrediente pentru aluat:
- o lingură drojdie;
- 1 kg. de făină,
- 8 gălbenuşuri,
- coajă de lămâie,
- o cană cu lapte dulce,
- 300 g de zahăr,
- 200 g de unt.

Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg de smântână,
- 5 gălbenuşuri,
- vanilie,
- coajă rasă de lămâie,
- 100 g stafide,
- 200 g de zahăr,
- sare.

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat ca de cozonac pe care îl lăsaţi să crească pentru câteva ore. Apoi împărţiţi cantitatea de aluat în 3 părţi: una o veţi folosi pentru a o întinde pe toată dimensiunea tăvii, unsă în prealabil cu unt. Rulaţi sub forma de sul celelalte doua bucăţi şi aranjaţi-le pe marginea tăvii, astfel încât să formeze un cerc.

Umplutura o faceţi amestecând zahărul cu gălbenuşurile până se omogenizează şi apoi adăugaţi stafidele, coaja de lămâie, vanilia, sarea şi smântâna. Puneţi amestecul în mijlocul tăvii şi daţi la cuptor. Când vedeţi că aluatul s-a rumenit puteţi să scoateţi pasca din cuptor şi să o puneţi pe un platou sau farfurie. Nu uitaţi că, la fel ca orice cozonac, pasca trebuie ferită de frig şi acoperită cu ceva.

(www.ele.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâncăruri specifice de Paşti.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mâncăruri specifice de Paşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei