Plăcintă de primăvară
Ingrediente:
- 1/2 kg foi de plăcintă
- 1 kg verdeţuri asortate
- (păpădie, urzici, spanac, frunze de sfeclă de zahăr, ştevie)
- 1 1/4 ceaşcă ulei
- 8 fire de ceapă verde tăiată mărunt
- 2 fire de praz tăiat mărunt
- 2 legături mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri orez, sare, piper
Instrucţiuni:
1) Se curăţă, se spală şi se taie nu prea mărunt verdeţurile, se dau cu sare, se frământă şi se storc cu mâna ca să se elimine surplusul de zeamă.
2) Apoi se călesc ceapa şi prazul, se adaugă verdeţurile, mărarul şi pătrunjelul, sarea, piperul, se amestecă bine şi se iau de pe foc.
3) Orezul se sfărâmă cu mixerul în bucăţele mici şi se încorporează în umplutură.
4) În tava tapetată cu ulei se pun jumătate din foile de plăcintă, ungându-le pe fiecare cu ulei, la mijloc se întinde umplutura, iar deasupra restul de foi, unse fiecare cu ulei.
5) Se dă la cuptor la foc potrivit, aproape o oră.