Tigaie de legume siciliană
Mâncărurile din legume sunt suficient de hrănitoare, pentru a constitui felul principal şi aşa este şi această tigaie de legume siciliană. Această tigaie de legume siciliană este o mâncare excelentă pentru vegetarieni dar şi pentru perioadele de post. Sănătoasă şi savuroasă, cu colesterol zero, această tigaie de legume siciliană este o mâncare irezistibilă.
Ingrediente:
2 vinete
4- 6 tije de ţelină
2 cepe
3 linguri de măsline verzi
1 conservă de roşii decojite
6 linguri de ulei de măsline
50 g migdale decojite, feliate
1 lingură capere
1 linguriţă zahăr
2 linguri oţet din vin roşu
1/2 legătură busuioc
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se curăţă şi se taie cubuleţe, se curăţă ţelina, se spală şi se taie felii;
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se înjumătăţeşte ceapa, se taie peştişori, usturoiul se pisează, se scot sâmburii măslinelor, se toacă mărunt, se zdrobesc roşiile;
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa, se adaugă vinetele şi ţelina şi se călesc până capătă culoare, amestecând continuu. Se adaugă migdalele, măslinele, usturoiul, roşiile cu zeamă cu tot şi caperele. Se condimentează cu sare, piper, zahăr şi oţet, se acoperă şi se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic;
Se spală busuiocul, se scurge de apă, se toacă şi se adaugă peste legume după ce se stinge focul.
Se serveşte imediat fierbinte, dar este la fel de bună şi rece.
Salată verde cu fructe
Salatele sunt cel mai uşor de preparat şi aşa este şi salata verde cu fructe. Vă recomandăm această reţetă de salată verde cu fructe, pentru că vă veţi delecta cu o salată delicioasă, care vă va aduce un aport crescut de vitamine şi minerale. Consumaţi salata verde cu fructe ori de câte ori puteţi şi vă veţi simţi în formă şi plin de energie.
Ingrediente:
1 măr mare
1 salată verde
3 tije tinere de ţelină
4 nuci
50 g stafide
100 ml ulei de măsline
2 linguri oţet de mere
1 lingură miere de albine
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se spală salata, frunză cu frunză sub jet de apă, se scurge, se taie în şuviţe subţiri şi se pune într-un castron;
Se spală tijele de ţelină, se curăţă de partea tare, se taie rondele subţiri, se amestecă cu salata şi se pune la rece;
Separat se pune uleiul într-o cratiţă, se încălzeşte puţin şi se amestecă cu mierea şi oţetul, până se obţine o emulsie spumoasă;
Se adaugă în sos şi stafidele ţinute în prealabil 10 minute în apă călduţă pentru hidratare;
Se scoate salata de la rece şi se asezonează cu sosul obţinut, iar pe deasupra se adaugă felii subţiri de măr şi miez de nucă, rumenit uşor în cuptor şi tăiat bucăţi mari.