Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Sarmale de post cu stafide

Ingrediente:

  • 2 kg varză
  • 400 ml ulei
  • 400 g orez
  • 150 g bulion
  • 250 g ceapă
  • 1 kg roşii
  • 150 g stafide
  • sare şi piper

Mod de preparare sărmăluţe de post: Uleiul se încinge într-o tigaie şi se adaugă ceapa tăiată solzişori. După ce se căleşte se adaugă orezul, sarea, piperul, bulionul şi stafidele.

Această compoziţie se foloseşte pentru umplerea sarmalelor.

Sarmalele se aşează într-o cratiţă alternând cu roşii tăiate rondele. Peste acestea se pune apa, uleiul fierbinte şi puţin bulion.

Se ţin la cuptor aproximativ 2 ore şi se servesc.

 

 

Mâncărică de spanac

Ingrediente:

  • spanac
  • un căţel usturoi
  • trei cepe verzi cu coadă
  • sare
  • ulei de măsline
  • piper
  • sos de soia
  • pastă de tomate
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Se ia o legătură bună de spanac şi se spală, asta e cel mai complicat, durează mult, trebuie să rupi rădăcinile.

Se încinge într-o tigaie mare ulei de măsline şi se căleşte un căţel de usturoi, după un minut se adaugă cepele verzi tocate, se mai căleşte 3 minute şi se pune spanacul spălat tăiat după pofta inimii.

Se îndeasă capacul tigăii peste maldărul de spanac şi se lasă cam 5 minute. Când spanacul îşi schimbă culoarea şi devine verde viu, se adaugă o linguriţă de sos de soia şi una de pastă de tomate, se stoarce jumătate de lămâie peste, se mai gustă de piper sau sare.
În principiu, spanacul proaspăt înăbuşit ar trebui să lase apă, dacă nu este foarte proaspăt trebuie adăugată un pic de apă. În apă se mai poate adăuga o linguriţă de amidon şi un strop de sos Worchesterschire. Toate se fierb până ce se omogenizează.

 

Pâine de casă

Ingrediente:

  • 5 căni făină
  • 3 linguriţe de sare
  • 3 linguriţe de zahăr
  • 2 linguri jumătate de ulei
  • 2 căni jumătate de apă călduţă
  • un pliculeţ cu drojdie uscată

 

Mod de preparare:

Se amestecă sarea, zahărul, făina şi drojdia. Se toarnă încet apa, se încorporează şi se frământă cam 15 minute (mai precis până te poţi dezlipi de acolo) moment bun pentru a adăuga uleiul şi a mai frământa până intră de tot în aluat (5 min.)

Se lasă la crescut într-un loc călduţ acoperit de un prosop gros, ajută dacă se culcă şi pisica alături. După 20 minute se ia aluatul şi se modelează: franzelă, împletită.

Se aşează în tavă. Se aprinde cuptorul la maxim, se pune recipientul cu coca pe aragaz şi se acoperă, tot cu prosopul gros, se lasă până îşi dublează aproape volumul.

Se dă cuptorul la mai mic, cam 180 de grade Celsius, se pune o cană de apă caldă în cuptor, şi alături se introduce recipientul cu viitoarea pâine. Se coace 25 de minute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 4872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei