Negresă
Ingrediente: 3 căni de făină, o cană de zahăr, 100 ml ulei, 400 gr gem, 2 linguri cacao, o cană de apă minerală, o linguriţă de bicarbonat stins în oţet, nucă pisată, mirodenii, un praf de sare.
Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu apa minerală, apoi se adaugă toate celelalte ingrediente, se amesteca bine. Se tapează tava cu margarină şi făină, se pune compoziţia şi se dă la cuptor 40-50 de minute. Deasupra se presară nucă pisată.
Tocană de legume
Ingrediente: 8 cartofi, o ceapă, un ardei, o varză mică, 2 roşii, ulei, o legătură de pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă în apa clocotită, se scurg, se curăţă şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă, se toacă solzişori, ardeiul se taie felii şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă cartofii şi se călesc cartofii la foc iute, până se rumenesc. Se adaugă un pahar de apă, varza tăiată mărunt, roşiile tăiate cubuleţe, şi se lasă la fiert. Se potriveşte de sare şi piper. La final se adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Cartofi cu ceapă
Ingrediente: 150 gr. margarină, 1/2 kg cartofi, 2 cepe mari, o lingură cu pătrunjel verde tocat, sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie felii foarte subţiri şi se pune într-o cratiţă cu margarină, pe foc mic, să se înăbuşe, până se rumeneşte. Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, se taie felii, se sărează, se amestecă cu ceapa şi se introduc în cuptor, să se gratineze, pentru 15 minute. La final se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.