Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Plăcintă cu ciuperci şi mazăre

Aluat:
15 linguri făină,
15 linguri apă minerală,
7 linguri ulei,
50 g margarină + 2 linguri făină.
Umplutura:
200 g ciuperci (eu am folosit din cutie),
150g mazăre,
2 linguri de ulei,
sare, piper, rozmarin,
maghiran
şi un sos făcut din:
50 ml ulei,
50 g făină sau amidon,
450 ml apă sau supă de legume.

 

Preparare:

Se face un aluat din faină, ulei şi apă minerală, se amestecă separat margarina cu cele două linguri de făină până se obţine o compoziţie cremoasă. Se pudrează planşeta cu făină şi se întinde aluatul într-o singură foaie (nu prea mare).

Pe foaie întindem uniform compoziţia cremoasă, rulăm şi dăm la rece cca. 30 min.

Ciupercile şi mazărea se înăbuşă în 2 linguri de ulei la foc mic, adăugând şi puţină apă. După ce se răceşte se amestecă cu sosul iar condimentele, sarea şi piperul se pun după gust.

Împărţim aluatul în două părţi egale şi facem două foi. Tava se pregăteşte cu hârtie pentru copt şi se aşează prima foaie apoi umplutura peste care aşezăm cea de-a doua foaie. Ungem plăcinta cu ulei şi putem presăra susan sau mac.

Se coace în cuptorul încălzit, la foc mic timp de 45 min.

Menţiuni:

Se poate folosi ca umplutură şi mere rase sau dacă nu vrem să fie de post: brânză, carne tocată.

 

Pifteluţe cu cartofi în sos de roşii

Pentru pifteluţe: 5 cartofi, 1 lingură margarină, sare, piper, 1 cană făină albă, ¼  plic cu praf de copt, ulei pentru prăjit.

Pentru sos: 1 ceapă mare, 4-5 linguri ulei, 5-6 linguri legume congelate (mazăre, morcov, porumb, etc.), 1 căţel usturoi, 1 cană suc de roşii, sare, alte condimente.

 

Preparare:

1. Se curăţă cartofii, se fierb şi se face un pireu consistent adăugându-se şi margarina, sarea, piperul. După ce se răceşte se îmbracă vasul cu folie alimentară şi se dă la frigider până a doua zi.

2. Pireul rece se amestecă cu făina, praful de copt până se obţine un aluat nu foarte consistent, atât cât să poată fi modelat. Dacă mai este nevoie se mai adaugă făină.

3. Se modelează cu mâna udă pifteluţe, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

4. Se curăţă ceapa, se căleşte în ulei apoi se adaugă legumele congelate, un praf de sare, 1 căniţă cu apă şi se fierbe până se înmoaie un pic legumele (10 min.).

5. Se adaugă sucul de roşii, se potriveşte gustul cu sare, se adaugă căţelul de usturoi pisat şi se mai lăsă 10 min.

6. Se aşează pe farfurie pifteluţe, se toarnă sos deasupra.

 

Menţiuni:

Se servesc calde. Nu se fierb pifteluţele în sos pentru că se înmoaie prea tare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 4594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei