Mâncare cu soia
Ingrediente: 200 g cubuleţe de soia, 200 g granule de soia, 200 g măsline, 3 cepe, 150 ml suc de roşii, 5 căţei de usturoi, cimbru, sare, piper.
Mod de preparare:
Lasă soia la înmuiat cel puţin 30 de minute în apă fierbinte. Între timp, rumeneşte în ulei ceapa şi usturoiul tăiate cubuleţe. Toarnă apoi sucul de roşii şi lasă să scadă.
Adaugă apoi măslinele şi cubuleţele şi granulele de soia scurse bine. Condimentează după gust cu sare, piper şi cimbru. Serveşte cu ceapă deasupra.
Tocăniţă de ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă, 2 ardei graşi, 3 cepe, 1 cutie cu roşii decojite, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, ulei, piper, sare
Mod de preparare:
Spală ciupercile, după care taie-le în felii subţiri, ardeii fideluţă şi ceapa mărunt. Căleşte ceapa în ulei şi după ce a căpătat un aspect lucios, adaugă ciupercile scurse şi ardeii.
Condimentează după gust şi adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Dacă saramura de la ciuperci este limpede, adaugă în cratiţă şi completează cu apă, astfel încât ciupercile să fie bine acoperite de zeamă.
Lasă să fiarbă la foc moderat, până scade bine. La final, presară verdeaţa tocată foarte fin şi serveşte cu orez fiert.
Salată mexicană
Ingrediente: 200 g fasole verde din conservă, 150 g fasole boabe, 2 morcovi, 200 g porumb boabe, 4 roşii, 4 ardei roşii (iuţi), 1 ceapă, 4 linguri ulei, 2 linguri oţet, frunze de mentă sau leuştean, sare, piper.
Mod de preparare:
Scurge din conservă fasolea verde, fasolea uscată, porumbul şi morcovii. Dacă le ai crude trebuie să le fierbi şi durează mai mult! Când sunt gata, taie cubuleţe mici fasolea verde, morcovii, ardei, roşiile, ceapa.
Pune totul într-o salatieră şi adaugă şi fasolea boabe şi porumbul. Adaugă sare şi piper după gust şi pune şi oţetul şi uleiul. Amestecă totul bine.
Când e gata, presară deasupra frunze tocate de mentă sau leuştean. Se serveşte rece.
(24 mar 2008, 11:09:50