Salată de legume cu macaroane
Ingrediente:
- 6 cepe verzi
- 500 g macaroane scurte
- 4 roşii
- 1 morcov mijlociu
- o jumătate conservă de fasole verde
- o conservă mică de boabe de porumb
- 50 g alune prăjite
Pentru sos:
- 6 linguri untdelemn fin (măsline sau floarea-soarelui)
- 5 linguri oţet alb sau oţet de mere
- 1 linguriţă de zahăr
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriţă de ardei iute tocat mărunt
- verdeaţă tocată (pătrunjel sau mărar)
Preparare:
Se pun la fiert macaroanele, se strecoară şi se amestecă cu puţin untdelemn. Se curăţă şi se spală ceapa verde, se taie pe diagonală în 3-4 bucăţi.
Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi de codiţă şi se taie în feliuţe subţiri. Morcovul se curăţă, se spală, se taie în patru pe lung, apoi în felii cât mai subţiri. Se scoate fasolea din conservă, se scurge bine, la fel şi boabele de porumb. Alunele se prăjesc în tigaie fără untdelemn, apoi se sfărâmă (nu prea mărunt) în piuliţă. Se pun toate legumele şi alunele într-o salatieră, se toarnă deasupra sosul bine bătut cu furculiţa.
Menţiuni:
Se serveşte salata cu macaroanele călduţe sau fierbinţi.
Salată de ţelină cu maioneză de orez
- 200 g orez
- 300-350 g ţelină
- 50-70 ml ulei
- zeamă de lămâie
- un cub concentrat legume
- sare
- piper
Preparare:
Se fierbe orezul în supa de legume obţinută din cub. După ce s-a fiert foarte bine lăsăm să se răcească apoi se amestecă cu uleiul ca la prepararea maionezei (treptat).
Ţelina se dă pe răzătoarea mică şi se amestecă cu maioneza de orez, se adaugă zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
Menţiuni:
Se serveşte rece. Se pot umple roşii, ardei sau se poate tartina.