Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Salată de legume cu macaroane

Ingrediente:

  • 6 cepe verzi
  • 500 g macaroane scurte
  • 4 roşii
  • 1 morcov mijlociu
  • o jumătate conservă de fasole verde
  • o conservă mică de boabe de porumb
  • 50 g alune prăjite

 

Pentru sos:

  • 6 linguri untdelemn fin (măsline sau floarea-soarelui)
  • 5 linguri oţet alb sau oţet de mere
  • 1 linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 linguriţă de ardei iute tocat mărunt
  • verdeaţă tocată (pătrunjel sau mărar)

 

Preparare:

Se pun la fiert macaroanele, se strecoară şi se amestecă cu puţin untdelemn. Se curăţă şi se spală ceapa verde, se taie pe diagonală în 3-4 bucăţi.

Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi de codiţă şi se taie în feliuţe subţiri. Morcovul se curăţă, se spală, se taie în patru pe lung, apoi în felii cât mai subţiri. Se scoate fasolea din conservă, se scurge bine, la fel şi boabele de porumb. Alunele se prăjesc în tigaie fără untdelemn, apoi se sfărâmă (nu prea mărunt) în piuliţă. Se pun toate legumele şi alunele într-o salatieră, se toarnă deasupra sosul bine bătut cu furculiţa.

 

Menţiuni:

Se serveşte salata cu macaroanele călduţe sau fierbinţi.

 

Salată de ţelină cu maioneză de orez

  • 200 g orez
  • 300-350 g ţelină
  • 50-70 ml ulei
  • zeamă de lămâie
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • piper

 

Preparare:

Se fierbe orezul în supa de legume obţinută din cub. După ce s-a fiert foarte bine lăsăm să se răcească apoi se amestecă cu uleiul ca la prepararea maionezei (treptat).

Ţelina se dă pe răzătoarea mică şi se amestecă cu maioneza de orez, se adaugă zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.

 

Menţiuni:

Se serveşte rece. Se pot umple roşii, ardei sau se poate tartina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 7119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte