Orez cu spanac
Ingrediente pentru două porţii: 1 kg de spanac (nu vă lăsaţi impresionaţi de volumul spanacului crud, va rămâne mult mai puţin după ce îl fierbeţi), 100 g. orez, 2 cepe, 1 căpăţână de usturoi, 50 g. ulei.
Mai întâi puneţi orezul la înmuiat în apă rece şi vă apucaţi să curăţaţi spanacul, după care îl opăriţi 4-5 minute în apă fiartă. Îl scurgeţi şi îl lăsaţi să se răcească, apoi îl tocaţi mărunt.
Încingeţi uleiul şi înăbuşiţi ceapa 2-3 minute, după care adăugaţi spanacul tocat, orezul şi acoperiţi cu apă. Lăsaţi totul la fiert 15-20 minute sau până când se fierbe orezul, după care adăugaţi usturoiul şi luaţi de pe foc.
Prăjitură cu mere
Ingrediente: 1 kg mere, 500 g făină, 20 g drojdie, 50 g ulei de măsline, 4-5 linguri de zahăr (sau după gust, depinde cât de dulci sunt merele)
Preparare:
Frământaţi un aluat din făină, apă, drojdie, 1 lingură de ulei şi îl lăsaţi la dospit cam jumătate de oră.
Între timp, spălaţi merele, le curăţaţi de coajă şi le daţi pe răzătoare, după care le amestecaţi cu zahărul.
Încingeţi puţin ulei de măsline şi căliţi merele 3-4 minute. Umpleţi foaia de prăjitură cu merele călite şi răcite şi o puneţi într-o tavă în care nu se prinde. Puneţi tava la cuptor aproape 40 de minute.