Ingrediente:
Pentru a prepara 6 coşuleţe avem nevoie de:
- 2-3 cartofi mari
- 1-2 dovlecei
- 1 vânătă mare
- un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
- 1 linguriţă rasa de praf usturoi (se poate folosi şi cel proaspăt)
- 100 grame smântână vegetală
- oregan
- sare
- ulei
Preparare:
Se curăţă cartofii, se taie în felii subţiri, apoi în beţişoare subţiri. Beţişoarele de cartofi le uscăm bine, de apa lăsată, cu hârtie de bucătărie, iar apoi le punem pe fundul unei strecurătoare (sită) din inox, le dăm formă de coşulet (cuib), iar apoi le frigem în ulei bine încălzit, introducând strecurătoarea direct în ulei.
La început presăm puţin cu o lingură în centru, aşa rămân compacte şi se lipesc între ele, formându-se coşuleţul.
Când sunt gata, bine rumenite, se împinge strecurătoarea cu furculiţa de dedesubt, coşuleţul se desprinde, se pun pe hârtie de bucătărie să se scurgă de ulei iar apoi se sărează. Între timp se spală dovleceii şi vinetele, se pune la înmuiat în apă călduţă ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie beţişoare iar vânăta cubuleţe, lăsându-le cu tot cu coajă. Se pune în tigaie puţin ulei, se adaugă cubuleţele de vinete şi dovleceii, se călesc puţin, se adaugă ciupercile înmuiate şi tăiate, apoi se pune praful de usturoi.
Dacă se usucă mult pe foc, se adaugă puţină apă. După aceea se adaugă smântâna vegetală, oreganul, sarea.
Se amestecă 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu această compoziţie se umplu coşuleţele de cartofi prăjiţi.