Realizarea unei zone de agrement undeva aproape de oraş, pentru ca cetăţenii să poată ajunge acolo cu uşurinţă, este o dorinţă mai veche a Primăriei Suceava şi a Consiliului Local.
În urma demersurilor făcute la Regia Autonomă a Protocolului şi Patrimoniului de Stat, am reuşit în cele din urmă să transferăm în proprietatea Primăriei o suprafaţă de 7,5 hectare de teren de lângă Casa de Oaspeţi.
Pentru amenajarea bazei de agrement au fost transferate Primăriei Suceava 4,7 hectare de teren, în care sunt cuprinse două iazuri, livezi şi un teren de tenis. Vom face predarea - primirea acestor terenuri după care vom stabili o strategie de amenajare a bazei de agrement şi eventualele sume care trebuie alocate de la buget. Este o zonă frumoasă, chiar în apropierea sediului Primăriei, încât vor putea ajunge acolo cu uşurinţă toţi sucevenii, dar mai ales persoanele în vârstă, care nu au posibilităţi materiale de a se deplasa în alte zone care oferă astfel de facilităţi. Foarte mulţi suceveni preferă să-şi petreacă timpul liber de la finele săptămânii undeva în afara oraşului, dar pentru cei mai în vârstă este mai greu realizabilă această dorinţă.
Odată cu transferul terenurilor pentru baza de agrement, ne-au mai fost transferate de către Guvern încă 2,8 hectare de pădure, în imediata apropiere a Casei de Oaspeţi, care este prinsă în proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun. Pentru acest proiect au fost alocate deja 32 de miliarde de lei vechi. S-a făcut un studiu de eligibilitate, în urma căruia a rezultat că proiectul este unul eligibil.
Aceste realizări vin în întâmpinarea strategiei de turism a municipiului Suceava, care va căpăta contur odată cu reabilitarea Cetăţii de Scaun, amenajarea zonei de agrement şi implementarea circuitelor turistice care au ca punct de pornire Cetatea de Scaun, spre bisericile şi mănăstirile din municipiu, dar şi un circuit mai mare, care vrea să lege municipiul Suceava de Mănăstirea Dragomirna, care nu e cu nimic mai prejos decât mănăstirile din zona de munte – Suceviţa, Voroneţ sau Moldoviţa, doar că este mai izolată.
Strategia de turism a Sucevei este una din principalele priorităţi pe care le avem, pentru că de aceasta depinde şi dezvoltarea oraşului.
( 6 ian 2008, 03:50:40