Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 10 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 108 (8637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Dacă dragoste nu e (50). Te iubesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Te iubesc. ”Te iubesc/te iubesc într-o manieră inexplicabilă,/într-o formă inconfesabilă,/într-un mod contradictoriu./Te iubesc/cu toanele mele care sunt multe/și care schimbă stările în mod constant./ceea ce știi deja,/timpul, viața, moartea./Te iubesc.../cu lumea pe care nu o înțeleg,/cu oameni care nu înțeleg,/cu ambivalența sufletului meu,/cu incoerența acțiunilor mele,/cu fatalitatea destinului,/cu conspirația dorinței,/cu ambiguitatea faptelor./Chiar și când îți spun că nu te iubesc, te iubesc,/chiar și când te înșel, nu te înșel,/în adâncime, îndeplinesc un plan,/să te iubesc mai bine./Te iubesc.../fără să reflectez, inconștient,/iresponsabil, spontan,/involuntar, din instinct,/ca impuls, în mod irațional./De fapt nu am argumente logice,/nici măcar improvizate/să-mi fundamentez iubirea ce-o simt pentru tine,/apărută în mod misterios din nimic,/care nu a rezolvat magic nimic/și care în mod miraculos, câte puțin, cu puțin și nimic/a îmbunat răul din mine./Te iubesc,/te iubesc cu un trupul care nu gândește,/cu o inimă care nu raționează,/cu un cap care nu se coordonează./Te iubesc de neînțeles,/fără să mă întrebi de ce te iubesc,/indiferent de ce te iubesc,/fără să mă întreb de ce te iubesc./Te iubesc/pur și simplu pentru că te iubesc,/eu însumi nu știu de ce te iubesc ...” (Pablo Neruda).

Whisky (2).Whisky-ul își primește numele de la expresia celtică uisge beatha”, care se traduce prin „apa vieții”. (De altfel și în franceză, băuturile din familia țuicii se numesc ”eau de vie – n.a.). După Al Doilea Război Mondial, whisky-ul a început să fie produs în Uniunea Sovietică. Rețeta a fost simplă - alcool, apă, ierburi și coloranți. În 1973, o băutură cu numele corespunzător - „Whisky73” a intrat în magazinelesovietice. Adevărat, el nu s-a bucurat de multă popularitate, gustul lăsândmult de dorit, dar prețul, la acel moment, era accesibil:4 ruble și 20 copeici.Se crede că whisky-ul ar trebui să fie băut cu gheață. Această tradiție a venit din sudul Statelor Unite, unde clima era caldă, prin urmare, whisky-ul rece era mai plăcut la gust. Dar, gurmanzii asigură că gheața ucide pur și simplu aroma unică a whisky-ului adevărat.Dacă pe etichetă scrie „whisky”, înseamnă că băutura este produsă în Scoția. Dacă este „whiskey”, atunci în orice altă țară. Principalele țări producătoare de whisky sunt Irlanda, Marea Britanie (Scoția), Canada, SUA și Japonia. Un fapt interesant: Franța este considerată unul dintre centrele de producție a coniacului, dar whisky-ul din această țară este mult mai popular.În Statele Unite, o perioadă de timp, whisky-ul a fost singura băutură alcoolică autorizată. Este adevărat,se găseanumai în farmacii și exclusiv ca medicament.

 Soluții. – Eu întotdeauna iau cu mine în pat un pix şi o foaie…În cazul în care îmi trece ceva prin minte. – Eu prefer să îmi iau secretara!

Lectură.” Uneori mă apucă o poftă nebună de lectură. Aş dori, tind din tot sufletul, să citesc douăzeci şi patru de ore din douăzeci şi patru! Aşa ar fi ideal! Dar cad în bot şi nu-mi rămîne decît, cel mult, să mă gîndesc la personajele cărţilor, mai ales la ele, nu la autori! La viaţa lor! Ce chiloţi o fi purtînd Nastasia Filippovna? Însă poate că nici nu purta...Și, sigur, nu se epila cu laser!!!” (Emil Brumaru).

Gelozie.O tipă la dentist. Sună telefonul ei, nu răspunde nimeni. În 5 minute sună mobilul din nou, iarăși nu răspunde nimeni. A treia oară începe să sune, iar doctorul enervat răspunde: – Alo? Cine este? – Sunt soțul doamnei, dar tu cine ești? Unde e nevastă- mea?! Dă-mi-o imediat la telefon!
– Scuze, frate, ea nu poate vorbi acum, așteaptă 5 minute, eu termin, ea scuipă și te sună înapoi, ok?

Foame(sexuală). ”Amintind de Kamasutra, Sherfey vorbește pe șleau despre implicațiile acestei nepotriviri între capacitățile orgasmice ale masculilor și femelelor umane, scriind: ”Foamea sexuală a femeii și capacitatea ei copulatorie le depășesc complet pe cele ale oricărui bărbat” și ”Din toate punctele de vedere, femeia are un apetit sexual insațiabil”. E o dovadă a poligamiei umane originare. Lucrurile pot sau nu să stea așa, însă nu poate fi negat faptul că alcătuirea sistemului reproductiv al femeii se îndepărtează cu mult de ceea ce susține ”povestea standard a monogamiei” și impune o regândire radicală a evoluției sexualității feminine.” (Christopher Ryan).

Sâni.”Femeia fără sâni e ca patul fără perne.” (Anatole France).

Bărbați.Bărbaţii care aleargă după multe femei pot fi împărţiţi, cu uşurinţă, în două categorii. Unii caută la toate femeile propriul lor vis - ideea lor, subiectivă, despre femeie. Ceilalţi sunt mânaţi de dorinţa de a pune stăpânire pe infinita diversitate a lumii feminine obiective. (Milan Kundera).

Fericire.Te iubesc nu doar pentru ceea ce ești, ci si pentru ceea ce sunt eu când sunt în preajma ta.” (Roy Croft, poet american).

„Suntem cu toții puțin ciudați. Și viața este puțin ciudată. Iar când întâlnim pe cineva a cărui ciudățenie este compatibilă cu a noastră, creăm cu el o conexiune și o ciudățenie mutual satisfăcătoare pe care o numim dragoste. Dragoste adevărată.” (Robert Fulghum, scriitor american).

„Când iubești, descoperi în tine o nebănuită bogăție de tandrețe și duioșie și nici nu-ți vine să crezi că ești în stare de o astfel de dragoste.” (Anton Cehov, scriitor rus).

„Să dăruiești totul, să sacrifici totul fără speranță de răsplată; asta înseamnă iubire.” (Albert Camus, scriitor și filosof francez).

„Începuturile unei iubiri împărtășite sunt tot ce-și poate închipui un om mai fermecător pe lumea aceasta.” (Andre Maurois, scriitor francez).

Ardeal.”Alba Iulia era o altă zonă a României în care au existat case de toleranţă cunoscute în acea vreme. Cel mai cunoscut din oraş era Hotelul ''Bulevard''. Spre deosebire de prostituatele din Bucureşti sau Brăila, aici lucrau fete bine educate care cunoşteau 3 limbi străine. Bordelurile de lux erau situate şi în Braşov, unde lucrau prostituate de lux care vorbeau engleza şi franceza. În 1949, casele de toleranţă au fost închise de către autorităţile comuniste. Majoritatea fetelor care lucrau aici au devenit fie membre de partid, fie s-au căsătorit cu ofiţeri.” (descopera.ro).

Alegeri.Fiecare bărbat dintre cei cinci selectaţi să trăiască şase luni pe o insulă pustie avea voie să ia cu el un singur obiect. Ion a luat o carte, John o tabletă, Ivan o damigeană de vodcă, Helmuth o Biblie, iar Itzic…o femeie gonflabilă. După o lună, Itzic avea şi vodcă, şi carte, şi tabletă, şi Biblie…

Circumspecţie.La un WC public britanic se afla un automat pentru prezervative, iar pe el inscripţia, sigla clasică a firmei Durex: „Corespunde normelor britanice”. Puţin mai jos, cineva a zgâriat: „Şi vaporul Titanic corespundea…”Iată o supra- precauţie tipică british!

Nevastă. Ion, burlac convins, vine în vizită la prietenul lui, Costel, proaspăt căsătorit cu fiica unui bancher. După ce se fac prezentările, Ion aproape că leşină. - Cum Dumnezeu ai putut să te însori cu ea? N-ai văzut că e şchioapă, saşie, bâlbâită... Mai bine rămâneai burlac!, îi şopteşte Ion. - Poţi să vorbeşti mai tare, Ioane. E şi complet surdă!

Politică (fiscală).  - Cei care stabilesc taxele, zice un individ afumat, sunt foarte deştepţi. Mai întâi pun mari taxe pe băutură, pe urmă pun tot felul de alte taxe care-i obligă, indirect, pe bieţii oameni să recurgă la băutură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă dragoste nu e (50). Te iubesc.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dacă dragoste nu e (50). Te iubesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei