Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 2 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 152 (7764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Drink (3). Bond. James Bond

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bond(James Bond).O analiză minuţioasă a celor 24 de filme din seria "James Bond" realizată de un grup de medici neozeelandezi a dezvăluit faptul că agentul 007 suferă de alcoolism cronic, iar serviciile secrete britanice, MI6, ar trebui să îi ofere ajutor specializat, potrivit The Telegraph, citat de Mediafax. "Există dovezi puternice și consistente că James Bond suferă de alcoolism cronic, fiind la nivelul «sever» al spectrului acestei tulburări", se arată în studiul cercetătorilor de la Universitatea din Otago, publicat în Medical Journal of Australia. În cele 24 de filme din seria "James Bond", personajul principal a consumat 109 băuturi, în medie, 4,5 în fiecare peliculă. Recordul l-a stabilit în "Quantum of Solace: Partea lui de consolare", lansat în 2008, când personajul interpretat de Daniel Craig a consumat 24 de unități de alcool, cantitatea putând să îi fie fatală. Consumul de alcool îl determină pe Bond să aibă un comportament "riscant", precum implicarea în bătăi, șofatul cu viteză mare și efortul fizic extrem. Cercetătorii au analizat comportamentul lui James Bond pe baza criteriilor din cea de-a cincea ediție a "The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders" (Manualul statistic și de diagnosticare a tulburărilor mintale). Așa cum este portretizat în filme, Bond se încadrează la cel puțin șase, posibil nouă criterii care caracterizează alcoolismul, fapt care se traduce printr-o tulburare "severă". Autorii studiului critică și angajatorul lui James Bond, MI6, pentru că ar trebui să dea dovadă de mai multă "responsabilitate". "Conducerea MI6 trebuie să redefinească îndatoririle lui Bond pentru a-i reduce nivelul de stres", spun cercetătorii. Dacă Bond ar fi fost o persoană reală, el ar fi trebuit să fie sfătuit să caute ajutor specializat, inclusiv de către angajatorul său.

Colegi. Un tip vine în restaurant. Chelnerul îi aduce meniul. Tipul, răsfoindu-l și văzând prețurile destul de mari, spune: – Pentru colegi faceți reducere? – A, și dumneavoastră sunteți chelner? – Nu, și eu sunt tot hoţ, așa ca voi…

Scuză.Noaptea târziu. Soţul beat vine acasă, cu faţa plină de ruj și fond de ten… În prag soţia furioasă. El: – Dragă, n-o să mă crezi! M-am bătut cu un clovn!

Fuste.Eram azi la bar, iar după al treilea pahar de coniac, îi spun barmanului: - L-am surprins pe fiul meu de 12 ani uitându-se după fuste scurte. - Cred ca e oarecum normal de-acum la vârsta lui, răspunse el. - Da, i-am răspuns. Dar nu pe eBay.

Amar.– Bei vodcă? – Nu! – Cu iubirea cum stai? – Toarnă!

Beții.„Unde vraţi s’ajungeţi Şcheienilor! Acu câţiva ani m’am întâmplat pe vr’o trei zile în Şcheia. Ce mi-au dat ochii să văd în satul acesta vă jur că n’am văzut nicăiri. Cât era ziulica de mare clocotia draga crâșmă de norod, de norodul beţiilor, credeai că-i iadul cu spuza vermilor neadormiţi, nu alta. Şi aşa merge strună, afară de joia şi sărbătorile, căci atunci î-şi trec vremea în cele borţi de prin târg - la dracu, nici nu-i cu gust doară să cinsteşti tot în sat, tot într’un loc. Da să nu credeţi cumva că ei bea pentru că li era de beut - ferească Domnul - ei beu bieţii de scârbă, că mergea vorba că li se va ara imaşul, că vornicul şi cu comitetul sătesc îşi făcea de cap, că preotul nu li voia de bine... aşa-i beţivul, când î-i merge rău bea de scârbă, când î-i e bine bea de bucurie”. (Supliment la ”Deşteptarea”, Anul IX, nr. 37, Cernăuţi 17/30 Maiu 1901. – Monitorul de Suceava)

Diogene. „Câteodată, filosoful se masturba în plină stradă. Văzând ce uşor era să-şi potolească apetitul sexual ori de câte ori acesta se manifesta, avea obiceiul să comenteze: ce bine ar fi dacă scărpinatul pe burtă ar fi suficient pentru a-ţi ostoi foamea!” (P.G. Calero)

Domn.„Domnia de aur a lui Grigore Ghica. El urmărea pe cei ce făceau berbantlâcuri, ţintuindu-i la stâlpul infamiei cu urechea bătută în cuie. El a desfiinţat pedeapsa cu moartea, a pavat cu piatră uliţele, umblând prin prăvălii, la măcelari, crâșmari şi brutari, ca să-i prindă dacă înşală la cântar ori dacă prefac vinul...” (Eugen Barbu)

Drunk.„Am obţinut mai mult câştig de pe urma alcoolului decât a obţinut alcoolul de pe urma mea” (W. Churchill). În 2004, guvernul britanic a definit „bulimia alcoolică” („binge drinking”): consumarea dublă a cantităţii de alcool recomandate pentru o zi, vreme de cel puţin o săptămână. Recomandările zilnice sunt: 4 unităţi pentru un bărbat, 3 pentru o femeie (unitatea este egală cu 10 ml alcool pur, corespunzând unui pahar mic de vin sau unei jumătăţi de halbă („pint”) de bere. Potrivit criteriilor oficiale ale „binge drinking”, 20% dintre englezi şi 10% dintre englezoaice beau peste măsură. Tinerii între 16 şi 30 de ani sunt – urmaţi îndeaproape de colegii lor francezi – cei mai mari băutori de alcool din Europa. Între 1991 şi 2006, numărul deceselor datorate alcoolului s-a dublat în Anglia, în rândul bărbaţilor înregistrându-se mai multe victime decât în cel al femeilor.

Durere.Care ar putea fi cele mai rele suferinţe fizice? Durerea de gât a unei girafe? Cea de picioare a unui miriapod? Ori, cel mai probabil, apariţia celui de-al treilea testicul la un bărbat? A, uitasem să precizez: în talpa piciorului...

Egalitate(de gen). Concept inventat de bărbaţi pentru a nu mai achita doar ei nota de plată la restaurant.

Exitus. „A muri sănătos, iată visul suprem al oricărui om. Inevitabil... muritor”. (P. Dac).

Expert.Un bărbat „expert” la pat este acela care vorbeşte cel mai puţin: atât în pat, cât şi despre „pat”. ”A tăcea şi a face” este unul din semnele experienţei masculine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drink (3). Bond. James Bond.
 Vizualizări articol: 1890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Drink (3). Bond. James Bond5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei