„Alegeri la Mihoveni”
„Votarea se face oral, este însă permis, spre a ajuta memoria, de a aduce ţidule cu numele candidaţilor şi de a citi ţidulele înaintea comisiei. Analfabeţii pot face aceasta prin o a treia persoană, care cunoaşte cetitul. Acest mod de votare nu contrastează cu legea, ci din contra promovează procedura repede şi obiectivă la actul alegerii, pentru că astfel mai bine pot fi reţinute influenţări inadmisibile. Aşa o procedură a fost observată şi de şeful oficiului politic districtual al Sucevei la alegerea comitetului comunal din Costâna...”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 27, Cernăuţ, Joi 4/17 Aprilie 1902.
„Atac banditesc”
„În noaptea de luni, mai mulţi indivizi mascaţi şi înarmaţi au pătruns în casa comerciantului Adolf Schenkler din Muşeniţa. După ce l-au maltratat îngrozitor i-au luat 180.000 lei şi mai multe obiecte casnice. Bandiţii au dispărut fără urmă”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XX, nr. 5043, Cernăuţi, Aprilie 1937.
„Chiabur demascat de muncitorii agricoli”
„Un chiabur din comuna Plăvălar, judeţul Suceava, un vechi sabotor, a căutat şi de această dată să inducă în eroare autorităţile administrative comunale, declarînd la recensămîntul oilor mai puţin cu 11. Prin vigilenţa muncitorilor agricoli şi a organizaţiei de Partid, acest chiabur a fost descoperit şi demascat în faţa ţărănimii muncitoare din comună căreia i s’a arătat cine sunt aceste lipitori ale satelor care nu se mai satură sugînd vlaga ţăranilor săraci şi mijlocaşi”.
„Lupta poporului”, Anul III, nr. 507, Suceava, Joi 31 Martie 1949.