„Veste bună”
„Din districtul Sucevii ni se comunică că, în sfârşit, după o luptă nimicitoare de 7 ani de zile, s’a împăcat superiorul A. Ţăranu cu parohul I. Doroftei din Stroieşti. Să sperăm că va fi de-acuma linişte în comună, că seria proceselor, care era nesfârşită, se va încheia şi că conducătorii poporului se vor pune pe lucru în alte direcţii. Ar fi de dorit, în vederea situaţiei grele în care ne aflăm noi, să înceteze în comunele noastre ori şi ce certe diferenţe dintre conducătorii satelor”.
„Patria”, Anul V, nr. 33, Cernăuţi, Joi 28 Aprilie 1910.
„Primarul”
„Primarul oraşului este dl. Gh. Doroftei. Figură impozantă şi autoritară dl. Doroftei este directorul şcolii primare de băieţi. Cu venirea Partidului naţional liberal la putere a fost numit primar şi apoi s’a ales cu o largă majoritate. Cetăţenii oraşului Suceava îl înconjoară cu o deosebită dragoste pentru că este, putem spune cu drept cuvânt, cel mai bun primar pe care l-a avut oraşul dela răsboiu încoace. Om prevenitor şi fin, părinte al săracilor şi al funcţionarilor săi, sever dar drept, şi în special un admirabil gospodar...Părinte al săracilor, dl. Doroftei a împărţit populaţiei nevoiaşe în iarna anului 1933/1934, 12 vagoane lemne, iar în iarna anului 1934/35 a împărţit, de sărbătorile paştilor, câte 300 kg. de făină”.
„Gazeta Bucovinenilor”, Anul II, Nr. 12-13, 15 Aprilie, 1935.
“La IPROFIL Rădăuţi”
“Utilaje moderne, de înalt nivel tehnic, acţionate automat şi semiautomat, sînt într-o continuă şi intensă trepidaţie. Lemnul suferă aici o complicată metamorfoză, dobîndind strălucire şi frumuseţe. Întregul proces de fabricaţie, de la sortarea şi uscarea cherestelei, la fasonarea, şlefuirea şi asamblarea ei în făptura trainică şi elegantă a mobilei, implică un lung şir de operaţiuni de o mare precizie”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5404, Suceava, Marţi 27 aprilie 1965.