Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 73 (8602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7908 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Electrificarea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Muncă şi voie bună la Mănăstirea Putna”

 

Dl. Vasile Ionaşcu, inspectorul muncii din Ţinutul Suceava, pe lângă că este un neîntrecut organizator administrativ, dă dovadă şi de o excelentă înţelegere a timpurilor de faţă, prin încadrarea muncitorimii în asociaţia <Muncă şi voie bună>, zămislită cu atâta înţelepciune de către dl. M. Ralea, ministrul muncii. Astfel, în ziua de 27 Februarie, un grup de 70 de muncitori, sub conducerea d-lui inspector Ionaşcu şi cu concursul d-lui Bidnei, preşedintele Casei naţionale <Stânca>, vizitând mănăstirea Putna au organizat acolo o frumoasă şezătoare culturală, la care au participat toţi sătenii, în frunte cu prefectul judeţului, dl. colonel Nicolau. Corul de sub conducerea domnului Bidnei a intonat mai multe cântece, având şi preţiosul concurs al d-nei Adela V. Ionaşcu, cunoscuta cântăreaţă a operei din Cluj. Grupul de corişti şi muncitori, în trecerea lor prin Rădăuţi, a vizitat şi biserica istorică a lui Bogdan Vodă, unde li s’au dat toate explicaţiile asupra picturilor şi monumentelor domnitorilor Moldovei”.

„Suceava”, Anul I, nr. 49, 3 Martie 1939.   

 

„Electrificarea”

 

În această perioadă a fost instaurat primul guvern democratic. De atunci, în Vereşti a început o viaţă nouă. Moşia fraţilor Greceanu, pe care ţăranii muncitori trudeau din greu sub loviturile aspre ale biciului, a fost împărţită celor peste 300 de ţărani muncitori din comună, care au primit atunci pământ. Pentru toţi ţăranii muncitori din Vereşti s-au deschis perspective din ce în ce mai mari. În frunte cu comuniştii, ei au început să pregătească electrificarea comunei. Prin voinţa lor, prin muncă sîrguincioasă, s-a realizat şi acest lucru. Şcoala, localul sfatului popular, cooperativa, căminul cultural şi multe case sînt iluminate electric. Nu-i mult timp de cînd la noi s-a întins reţeaua de radioficare. Peste 150 de difuzoare sînt instalate în casele din satele Vereşti şi Hancea”.

„Zori Noi”, Anul IX, nr. 2271, Suceava, Duminică 6 martie 1955.

 

Rubrică realizată de Tiberiu COSOVAN şi Florin PAIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Electrificarea”.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Electrificarea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei