„Beţia înainte şi după 1848”
„Beţia, în timpul boierescului, nu era aşa de stricăcioasă ca după anul ’48...Dela anul ’48 încoace, însă, patima aceea s-a înrădăcinat adânc în poporul nostru şi ţăranii au început a-şi face de cap cu băutul...Dacă, bunăoară, scaunul spiritual mai înalt, împreună cu preoţimea, ar prinde a lucra la desmeţirea poporului...câte capitaluri s-ar strânge prin cele sate, de întrebuinţat la lucruri bune şi folositoare!...Cu un cuvânt, mii şi mii de lei am ave bani gata şi moşie, şi nu ne-am bate capul ce să facem cu copiii noştri, ca să nu rămână la sărăcie amară şi de râsul lumii...”.
„Revista Politică”, Anul III, nr. 5, 15 Martie 1888.
„10 vagoane de cereale de la Crucea Roşie - Filiala Suceava”
„Crucea Roşie - Filiala Suceava a reuşit să adune, pentru toţi înfometaţii din Basarabia, peste 10 vagoane de cereale şi suma de 63.155 lei. La această colectă şi-au dat concursul, în frunte cu d-l prefect Cojocaru, toţi preoţii şi învăţătorii din toate comunele judeţului Suceava”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 26, Martie 1936.
„Halal gospodari!”
„Dacă aveţi cumva drum spre Zvoriştea sau Dorohoi, nu v-am sfătui să treceţi cu vreun vehicol pe porţiunea de şosea din centrul comunei Adîncata, raionul Suceava, ci mai curînd s-o ocoliţi. Aţi risca să vă înglodaţi în noroi pînă la genunchi, sau, doamne fereşte, să vă distrugeţi căruţa sau maşina prin hopurile şi scobiturile din mijlocul drumului. E bine să se ştie că pe ambele părţi ale şoselei zac grămezi de pietriş nefolosit şi că cea mai rea porţiune de drum trece chiar prin faţa Sfatului popular comunal”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2898, Suceava, Martie 1957.