„Societatea Medicilor din Bucovina”
„Societatea Medicilor din Bucovina va ţine vineri, la 5 ½ oare seara, o adunare generală extraordinară în care are să dezbată asupra schimbării statutelor, care tinde într’acolo de a înzestra societatea cu dreptul unei case de asigurări în cas de boală a membrilor. Domnii membri de pe la ţeară, care nu vor putea participa, sunt rugaţi a se adresa în scris”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 86, Cernăuţi, Duminica 11 Noemvrie 1894.
„Un an de muncă şi realizări”
„Încadraţi în elanul şi entuziasmul care se naşte pe întreg cuprinsul Republicii noastre Populare, muncitorii, tehnicienii şi funcţionarii de la Primăria oraşului Suceava şi Întreprinderile Comunale, au înregistrat în munca lor, în decursul acestui an, o serie de realizări importante...La construirea şi amenajarea Cimitirului Comunal şi a Băii Comunale, tehnicienii şi muncitorii de la Întreprinderile Comunale şi Serviciul Tehnic au depus o muncă neostenită, lucrând şi în timpul nopţii, timp de 4 luni, pentru a termina lucrările la termenul fixat. În cadrul acţiunii de înfrumuseţare a oraşului au fost amenajate 8 parcuri şi grădini noi, dintre care <Parcul Muncitorilor> este un adevărat loc de odihnă şi recreere...În cadrul lucrărilor de refacere a oraşului s’au executat, numai în câteva luni lucrări de pavaj în suprafaţă totală de 8400 mp, cifră deosebit de edificatoare dacă o comparăm cu cei 3500 de mp de pavaj executat în timpul celor 20 de ani de guvernare <istorică>, când la conducerea Primăriei oraşului se perindau reprezentanţii regimului burghezo-moşieresc, străin de nevoile populaţiei şi de problemele edilitare ale oraşului”.
„Lupta Poporului”, Anul III, nr. 392, 7 Noiembrie 1948.
„Fabrica de plombe”
„Mica fabrică de plombe de la Uzina CFR Iţcani este foarte modestă: două maşini de turnat şi un cazan în care se topeşte plumbul formează toată fabrica. Şi aceste două maşini sunt foarte simple. La o apăsare a manivelei una produce 26 de bucăţi plombe şi alte 24 bucăţi, toate numerotate de la 1 la 50. Procesul de fabricaţie nu este deloc complicat. Un linguroi toarnă plumbul topit în şanţul cu modele ale maşinii, mâna dreaptă strânge tiparul, iar după câteva secunde mâna stângă scoate din formă un şirag strălucitor de 24 sau 26 de plombe. Şi norma se împlineşte. Ne vom întreba cum ? Prin strânsa colaborare a muncitorilor, prin îngrijirea maşinelor, prin atenţie şi dragoste faţă de muncă. Muncitorii de la fabrica de plombe nu au timp să stea de vorbă cu nimeni, căci fiecare clipă pierdută fără rost înseamnă scăderea randamentului de muncă. În locul lor vorbesc luciul argintiu al miilor şi milioanelor de plombe gata pentru expediere.
„Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 425, Noiembrie 1948.