„Să vorbim românesce”
„În dugheană era o damă cam în ani. Acest muşteriu cerând dela dânsa în limba nemţească o păreche de papuci, ea se făcea că nu pricepe, ce cere; abia după ce a vedut că muşteriul se duce din dugheană fără ispravă s’a îndurat a se lăsa de limba ei polonă şi a schimba cu dânsul doaue, trei cuvinte, ca de mare năpastă, nemţesce”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 12, Suceava, 1 Noiemvre 1887.
„Ce-i lipseşte ţăranului de la munte”
„Prefectul de Câmpulung a declarat, referitor la situaţia grea a populaţiei din acest judeţ: <Ţăranul este astăzi nemulţumit de soarta sa pentru că, după război, s’a deprins la un trai mai uşor, el avea doar obiceiul să poarte cămăşi de mătase, întrebuinţa cantităţi mari de parfum şi apă de Colonia, purta iarna şoşoni şi acuma trebuie să se lipsească de toate acestea, ceea ce-i provoacă nemulţumire>. Iată deci ceea ce n’am ştiut noi: că ţăranul din judeţul Câmpulung nu mai poate trăi pentru că nu are cămăşi de mătase, parfum, apă de Colonia şi şoşoni...Cum e guvernul aşa-i şi prefectul”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 298, 1 noiembrie 1931.
„234 tone mucava peste plan”
„Colectivul de muncă de la Fabrica de mucava din Molid s-a angajat să producă peste planul anual 100 tone mucava finită şi să realizeze, prin reducerea preţului de cost, 129.000 lei economii suplimentare şi 250.000 lei beneficii suplimentare. Bilanţul încheiat la sfîrşitul primelor zece luni a consemnat importante succese. Prin străduinţa întregului colectiv s-au produs peste plan 234 tone mucava finită. S-au realizat economii în valoare de 228.000 lei peste prevederile planului şi 345.000 lei beneficii suplimentare”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5255, Suceava, Marţi 3 noiembrie 1964.