vineri, 15 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 217 (8441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Capodopera soţilor Ioneţ din Rădăuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Capodopera soţilor Ioneţ din Rădăuţi”

Muzeul din Rădăuţi al soţilor Ioneţ este o capodoperă. Am trecut de multe ori uşile lui şi mi-a fost frică să intru ca să nu găsesc acolo obişnuita improvizaţie a diletantismului şcolăresc, cu panglicuţe şi cromolitografii de ieftin patriotism guraliv. Dar, am găsit comori şi minuni. Toate strânse cu atâta dragoste şi pricepere, că te miri de ce Rădăuţii, chiar dacă n’ar adăposti mormintele Bogdanilor, n’au ajuns încă loc de pelerinaj din pricina acestui muzeu. Este incontestabil cel mai bine rânduit muzeu al Bucovinei (socotind şi muzeul regional din Cernăuţi) şi de bună seamă unul din cele mai interesante din toată ţara. Soţii Samuil şi Eugenia Ioneţ au confirmat încă odată convingerea noastră că lucrurile mari nu ne fac niciodată din ordin”.

„Revista Bucovinei”, Anul I, nr. 8, Cernăuţi, August 1942.  

 

„Magistrala Sucevei”

Cine intră astăzi pe poarta de apus a Sucevei, cu gândul că va descoperi un oraş istoric, un oraş care vine din veacul lui spre zilele noastre <încărcat cu cel mai scump tezaur al istoriei>, rămâne uimit în faţa perspectivei magistralei oraşului, operă arhitectonică admirabilă, care completează armonios frumuseţea oraşului de astăzi... Oraşul pulsează cu o uimitoare putere şi tinereţe. Ceea ce s-a ridicat este îmbietor şi neobişnuit. Impresionante sînt noile soluţii arhitectonice, balcoanele cu linii lungi, ferestrele mai largi, intrările cu linie modernă, spaţiile verzi din faţa blocurilor care se îmbină armonios cu culorile pastelate, jocurile alb, galben, cărămiziu, plăcuţele de ceramică lăcuită de la balcoane, folosite pentru prima oară la noi”.

„Crai nou”, Anul XVIII, nr. 5185, Suceava, August 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Capodopera soţilor Ioneţ din Rădăuţi”.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Capodopera soţilor Ioneţ din Rădăuţi”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei