„Din comuna Iţcani”
„Vestea suirei pe Tron a MS Regelui Carol II a fost primită de întreaga populaţiune a comunei Iţcani cu un entuziasm de nedescris. Luni, toţi locuitorii şi oficialităţile au arborat drapelul tricolor. Seara, la iniţiativa d-lui primar Goldstein a avut loc o retragere cu torţe. Toţi locuitorii, fără deosebire de naţiune şi confesiune, s’au adunat în piaţa dinaintea staţiei CFR unde d-l primar a ţinut o cuvântare înflăcărată scoţând în relief însemnătatea evenimentului, important pentru Ţara şi Neamul românesc. După cuvântarea domnului primar s’a format un cortegiu impozant. Muzica cercului cultural CFR a cântat cântece frumoase. Cortegiul a pornit din piaţa staţiei, străbătând toate străzile principale ale comunei”
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, nr. 186, Iulie 1930.
„Dornişoara sub tirul bolovanilor”
„De mergi în localitatea Dornişoara şi nu porţi armură medievală rişti să devii pensionar de invaliditate. Într-o recentă dimineaţă, un ditamai bolovanul a zguduit din temelii staţia CFR locală. S-a dovedit că tirul provenea dintr-o carieră de piatră vecină. Pietroiul, care avea nu mai puţin de 3 tone, a avut ca efect: două linii ferate flambate şi întîrzierea treburilor cu 40 de minute - necesare remedierii”.
„Zori Noi”, Anul XXV, nr. 7318, Suceava, Joi 1 iulie 1971.
„Minunata împărăţie a bradului...”
„Pădurile Falcăului sînt pline de farmec. Călătorul care pătrunde în minunata împărăţie a bradului va cunoaşte din plin aici răsplata eforturilor sale. Pe aceste locuri se mai păstrează exemplare rare de brazi, a căror vîrstă specialiştii o apreciază în jurul a 500 de ani.Tot aici se găsesc vestiţii arbori de rezonanţă ca şi nu mai puţin celebri cocoşi de munte dar şi rîşi, cerbi şi căpriori care, alături de păstrăvii ce săgetează apa limpede a Brodinei, formează o importantă bogăţie naturală a acestor locuri. În pădurile Falcăului, unde drujbiştii şi ţapinarii duc munca lor aspră dar plină de nebănuite frumuseţi, noile cabane au prins să facă parte integrantă din peisajul actual. În cele 16 cabane, mai bine de 500 de forestieri beneficiază de paturi curate şi confortabile, de hrană gustoasă şi abundentă, de cărţi, ziare, reviste şi aparate de radio. Semnele unei vieţi civilizate au pătruns pînă aici în creierul munţilor”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5133, Suceava, Sîmbătă 13 iunie 1964.