„A doua revoluţie la Suceava”
„24 ianuarie 1990. A doua revoluţie de la Suceava. Peste 1.500 de cetăţeni ai oraşului, în faţa sediului Consiliului Judeţean al FSN, îşi exprimă public nemulţumirea faţă de acest for. Judeţul Suceava oferă 35.000 de şomeri. Are cineva nevoie de ei? Oamenii au cerut mai întâi demisia conducerii corupte a Oficiului Forţelor de Muncă. Apoi, s-au scandat lozinci împotriva conservatorismului de la ziarul <Crai Nou>. Printre vorbitori, inginerul Adrian Nevinglovschi a atins două probleme vitale, muşamalizarea dosarului IFA şi existenţa multor persoane compromise în conducerea CJ al FSN.
S-a strigat ca directorul Ovidiu Mustaţă de la IRE Suceava, marele erou al epocii <lumină> să fie judecat pentru corupţie şi mită.
Mari nemulţumiri a provocat decizia CJ a FSN de a fi realeşi la Primărie aceeaşi oameni corupţi din epoca Ceauşescu. S-a mai scandat <Jos Iacobescu!>, <Jos minciuna!>. În final, toţi cetăţenii au cerut demisia în bloc a actualului CJ al FSN şi organizarea de alegeri democratice, cu adevărat libere, la toate nivelurile”.
„Tinerii Revoluţiei”, Organ de presă liberă al tineretului judeţean Suceava, Anul II, nr. 4, 2 Februarie 1990.
„Coşul de la IFA”
„Zi de zi, coşul de la IFA, înalt de aproape 200 de metri, printr-o imensă ciupercă observată ca un nor sinistru, expulzează sulfura de carbon mortală. Efectele negative s-au manifestat în diverse feluri: vegetaţia de degradează, cele mai sensibile fiind speciile de răşinoase în timp ce teii, prunii şi cireşii şi-au redus creşterile anuale şi au început să se usuce în masă...Şi, ceea ce este mai trist, aerul nociv a făcut să apară tot felul de boli grave. Copiii din oraş şi din satele apropiate au manifestat reacţii necunoscute, tineri muncitori, oameni în plină maturitate suferă şi mor...
Deocamdată, acest complex de boli ireversibile, a fost denumit <sindromul Suceava>...”.
„Glasul Bucovinei”, Anul I al Libertăţii, Nr. 4, Februarie 1990.