„Credinţe poporale bucovinene”
„Se crede că dacă (!) capetă cineva pe partea dreaptă a limbei beşici, pe acela îl vorbesce cineva de bine.
Dacă se lasă un paingen înaintea cuiva în jos, apoi se crede că respectivul va audi vreo veste.
Se crede că copii cari diua s’au spăriat de ceva, în noaptea următoare se vor uda în aşternut.
Se crede că dacă se încreţesce unei copile părul la ceafă, va mai căpăta surori”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 97, Cernăuţi, Joi 8/20 Decemvrie 1894.
„Acele amăgitoare ale cântarelor”
„În ultimul timp, laboratorul teritorial de metrologie a efectuat 286 de verificări la unităţile ce deţin aparate de cîntărire-măsurare-control. Pentru defecţiunile găsite la utilaje, verificatorii au
aplicat unor lucrători din comerţ amenzi în valoare de peste 10.000 lei. Cîntărind bine situaţia, ne putem imagina cît de greu a atîrnat acest soi de evazionism de buzunarul cetăţeanului cumpărător. Rău intenţionaţilor le dorim ca acele amăgitoare ale cîntarilor să le prindă citaţiile la afişierele judecătoriilor”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7468, Suceava, Decembrie 1971.
„Echipă fruntaşă”
„Echipa de reparaţii din cadrul Reviziei de vagoane Iţcani este compusă numai din tineri. Norma zilnică este depăşită cu 10 la sută. Folosind metoda sovietică Kuzneţov, de recondiţionare a sculelor şi pieselor de schimb la vagoane, echipa tinerilor a realizat în luna noiembrie economii în valoare de 7230 lei, iar în prima decadă a lunii decembrie, economii în valoare de 1830 lei”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2516, Suceava, Decembrie 1955.
„Expoziţie antimonarhică”
„Sălile Muzeului regional din Suceava au găzduit, între 1-14 decembrie a.c., expoziţia antimonarhică de grafică aparţinînd graficianului D. Negrea din Bucureşti. Expoziţia a stîrnit un interes deosebit în rîndul oamenilor muncii din oraş. Pentru vizionarea ei au fost organizate vizite în colectiv, iar pentru unele clase de la şcolile medii au fost organizate ore educative chiar în sălile muzeului. În cele două săptămîni cît a fost în Suceava, expoziţia a fost vizitată de peste 600 de oameni ai muncii din oraş şi de un grup de colectivişti din regiune”.
„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4982, Suceava, Marţi 17 decembrie 1963.