vineri, 29 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 98 (8015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Crescătoria de păstrăvi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Pregătiţi-vă să vă faceţi vilegiatura în Bucovina!”

Bătrâni şi tineri, bărbaţi şi femei, copii - surmenaţi de slujbă, muncă, menaj şi şcoală - abia aşteaptă timpul când printr’un concediu de odihnă pot să-şi refacă nervii, plămânii, creierul limpede, vigoarea trupului.

Criza şi restricţiile valutare vă împiedică să puteţi pleca în străinătate. Pentru odihnă însă n’aţi trebui să plecaţi nicicând în străinătate. Bucovina, şi în special judeţul Câmpulung, regiunea de la Solca, Putna şi valea Ceremuşului, vă oferă tot ce doriţi. Veţi fi aproape de casă, vă va costa ieftin, veţi cunoaşte şi veţi iubi mai mult acest colţ de ţară şi veţi contribui astfel în mare măsură la dezmorţirea economică a acestei provincii. Populaţia noastră este primitoare, şoselele sunt mai bune decât în orice altă parte, otelurile mai curate, hrana mai consistentă şi mai aproape de sursă. Pregătiţi-vă depe acuma să vă faceţi vilegiatura în Bucovina! Vă cheamă Dorna, Bistriţa din Iacobeni, Valea Moldovei, Solca, Putna şi Vijniţa. Bucovina toată!”.

„Viaţa Bucovinei”, Anul II, nr. 4-5, Aprilie - Mai 1934.

 

„Crescătoria de păstrăvi”

Aici, în Valea Putnei, unde natura s-a întrecut pe ea însăşi în frumuseţi, se află una dintre bogăţiile cu care regiunea noastră se mîndreşte. Este crescătoria de păstrăvi. Acum, odată cu trezirea naturii la viaţă, odată cu topirea gheţurilor, bunii gospodari de aici au trecut la crearea celor mai bune condiţii de creştere a păstrăvilor. Astfel, s-a început curăţirea, dezinfectarea şi repararea celor 17 bazine şi a canalului de aducţiune luîndu-se totodată şi măsurile de asigurare a hranei pentru peşti”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5089, Suceava, Aprilie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Crescătoria de păstrăvi”.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Crescătoria de păstrăvi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei