„Bucovina văzută de F.X. Knapp la 1860” (I)
„Cu prilejul plecării din Bucovina a contelui Carol Roth-Panthen, în Maiu 1860, după ce funcţionase doi ani ca preşedinte al Ducatului Bucovinei - funcţionarii autorităţii administrative supreme a provinciei i-au prezentat ca omagiu un album cu vederi din Bucovina, lucrate în acuarelă de pictorul Franz Xavier Knapp, recent sosit la Cernăuţi.
Printre aceste vederi, cea intitulată <Suceava, odinioară capitală a Moldovei>, este o foaie care reprezintă o frumoasă vedere generală dinspre miază-zi a oraşului, litografiată de J. Novopacky.
În marginea dreaptă se văd ruinele cetăţii Sucevei, într’o stare cu mult mai completă a zidăriei decât cea de azi, care ulterior a mai fost distrusă, oamenii din împrejurimi luând materialul din acest unic monument pentru a-şi clădi case. Se văd frumoasele biserici cu turnurile lor, care domină valea Sucevei, o căruţă încărcată pentru drum lung, acoperită pentru ploaie şi trasă de patru cai care urcă greu panta şoselei, iar o trăsură de ţară cu coviltirul lăsat, grăbeşte în goana cailor înspre oraş”.
„Revista Bucovinei”, Anul II, No. 2, Cernăuţi, Februarie 1943.
„Vor creşte iepuri de casă”
„Pentru a contribui la mărirea producţiei de carne necesară consumului oamenilor muncii, utemiştii şi pionierii din satele regiunii noastre au iniţiat o largă acţiune de creştere a unui număr tot mai mare de păsări şi iepuri de casă. Această acţiune va fi patronată de organizaţiile UTM de la sate. Planul de măsuri al Comitetului regional UTM Suceava prevede pentru acest an creşterea de către tineri a unui număr de 20.000 păsări şi 8.000 iepuri de casă”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3486, Suceava, Februarie 1959.