„Portretul de la Baia al lui Petru Rareş şi al familiei sale”
„În Baia, judeţul Fălticeni, se află biserica lui Petru Rareş, zidită în 1532.Comisiunea monumentelor istorice a restaurant-o în 1925, suprimându-i turnul care era un adaos ulterior, biserica rămânând astfel după cum se vede şi din portretul ctitoresc de pe peretele din faţa altarului (stânga) deasupra bolţii ovale a uşii. Este o mare asemănare între acest portret şi cel aflat la M-rea Humorului din Bucovina. Scena e identică. Domnitorul, urmat de familia sa şi condus de Sf. Fecioară, prezintă lui Iisus biserica pe care a zidit-o.
Petru Rareş, indicat prin inscripţie, este înalt şi voinic, tânăr, cu faţă de călugăr, având mustaţa subţire, neagră, mică, barba abia mijindu-i şi fiind uşor ascuţită, privirea visătoare, îndreptată undeva în gol, neîndrăznind parcă să se îndrepte spre faţa Mântuitorului. Pictura grupului domnesc e originală, având culorile nerevivate. Asemănarea scenei, asemănare până la identitate, a figurii lui Petru Rareş, ne fac să credem că pictura dela Humor, puţin anterioară (1530) a fost lucrată de acelaşi maestru, sau a slujit de model celui din Baia”.
„Făt-Frumos”, Anul IV, Suceava, Ianurie-Februarie 1929.
„Microradiografii”
„În regiunea noastră au fost luate măsuri eficiente pentru prevenirea unor boli. Una dintre acestea, întreprinsă de secţia sanitară a Sfatului popular regional, constă în efectuarea de microradiografii întregii populaţii din regiune. În acest scop, secţia sanitară regională a fost dotată cu două caravane mobile de radio-foto. Pînă în prezent, la circa 80.000 de persoane le-au fost făcute microradiografii”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4406, Suceava, Miercuri 7 februarie 1962.