„Uneltiri străine”
„Primim următoarele din Cacica: „Străinii cacicari au cercat în repeţite ori să capete dela fondul nostru religionariu loc pentru ţinterim şi respinşi fiind ei au cercat să ceară la un loc cu românii (cacicarii) dar aceştia n’au voit se meargă cu dânşii, ci le-au respuns, că deocamdată nu au trebuinţă, fiindcă au biserică şi ţinterim în Pârtescii de Sus.
Vedend străinii că nu merge astfelui, au făcut o petiţiune mare, în care s’au iscălit toţi şi au smomit şi pe români, de s’au iscălit şi mulţi dintre ei. În petiţia aceea au cerut ei dela locurile mai înalte, ca se le vendă 16 fălci de fond, de pe dealul lui Traian, cu motiv că nu are unde se lărgi satul şi amăgind pe români, că feciorii lor îşi vor face casă acolo. A fost o deputaţiune de câte-va ori la Cernăuţi, şi a venit asigurată, cum că dorinţa’i va fi împlinită. Unii se fălesc chiar că nou alesul domn a promis a li sta într’ajutoriu, noi însă nu credem şi rugăm pe toţi cei chemaţi să zădărnicească această întreprindere antinaţională, asigurându-i că cumpenea aceasta s’ar face curat numai pentru cei de altă limbă şi lege”.
„Revista politică”, Anul III, nr. 21, 15 Noemvre 1888.
„Mai multe bunuri de consum”
„Lucrătorii secţiei de bunuri de larg consum de la întreprinderea <21 Decembrie> Rădăuţi au raportat îndeplinirea tuturor angajamentelor. Astfel echipa condusă de Mihaiuc Pavel a produs, peste angajamentul luat, 40 sobe de tablă, 200 buc. balamale diferite, 5 cuptoare simple, o clocitoare mecanică. Colectivul întreprinderii a reuşit să reducă preţul de cost pe luna octombrie cu 5,5 % faţă de sarcina planificată, iar printr-o folosire raţională a materiei prime şi a materialelor a economisit suma de 292.000 lei. La aceasta s-a mai adăugat 1.120.000 lei economisiţi prin reducerea cheltuielilor neproductive cît şi prin accelerarea mijloacelor circulante”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3401, Suceava, Noiembrie 1958.