„Ruşii se retrag” (II)
„Bisericile se umplură de credincioşi, cari cu inimile înduioşate plecau genunchii ca să aducă laudă şi mulţumită Celui de Sus pentru nemărginita Lui îndurare şi ca să implore mila şi binecuvântarea Lui pentru tron şi patrie şi pentru izbânda armelor noastre. Pe cale aşternută cu flori şi-au făcut intrarea în oraş bravii noştri ostaşi, întâmpinaţi pretutindeni cu lacrimi de bucurie şi cu izbucniri înflăcărate şi multă, multă recunoştinţă.
...S’a isprăvit din viaţa noastră un episod trist şi dureros, a căruia faimă se va păstra cu groază în amintirea generaţiilor următoare. El să ne fie însă şi de învăţătură că numai prin jertfe grele pregăteşte războiul zilele senine de pace”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 145, 25 Octomvrie 1914.
„Arăturile de toamnă”
„Cooperativele agricole de producţie din Şcheia, Moara, Salcea şi Bosanci se situează în grupul fruntaş în privinţa executării arăturilor pentru însămînţările de primăvară...Mult rămase în urmă sînt însă cooperativele agricole de producţie din Burdujeni, Prelipca, Ipoteşti, Adîncata, Plopeni. În aceste unităţi, arăturile făcute sînt de cca. 100 sau cel mult 120 ha. Este de datoria consiliilor de conducere să întreprindă măsuri corespunzătoare pentru urgentarea eliberării terenului de recoltă şi, printr-o strînsă colaborare cu brigăzile de tractoare, să intensifice ritmul arăturilor de toamnă”.
„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5553, Suceava, Miercuri 20 octombrie 1965.