„Parte germăneşte, parte româneşte...”
„După cum aflăm de la un participant sosit în Cernăuţi, contele Goess să fi ţinut cu ocasiunea sfinţirei noului edificiu gimnasial din Suceavă, un discurs de un conţinut neaşteptat. Discursul a fost rostit parte germăneşte, parte româneşte, în discursul lui contele Goess să fi apostrofat studenţimea acestui gimnasiu că ea să nu deie auz smonitorilor ce ar voi să o seducă ca să nu înveţe limba germană”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 89, Cernăuţi, Joi 9/21 Noemvrie 1895.
„Cea mai urgisită capitală de judeţ: Suceava”
„Hotărât lucru că aşa e, de vreme ce toate capitalele de judeţ au căpătat ajutoare de milioane, numai Suceava nu. Oare vechea reşedinţă domnească să nu se învrednicească ea de un ajutor cât de mic, mai ales că e cea mai urgisită capitală? Credem că noi sucevenii (în primul rând parlamentarii) ar trebuie să fim mai dârzi, mai energici, mai intransigenţi şi mai persistenţi în pretenţiile noastre. Vorba ceea: obraznicul mănâncă praznicul; rămânând umili cum ni-i felul, ne-o iau alţii înainte!”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 43, 20 Noiembrie 1937.
„La fabrica de plombe din Iţcani”
„Mica fabrică de plombe de la Uzina CFR Iţcani este foarte modestă: două maşini de turnat şi un cazan în care se topeşte plumbul formează toată fabrica. Şi aceste două maşini sunt foarte simple. La o apăsare a manivelei una produce 26 de bucăţi plombe şi alte 24 bucăţi, toate numerotate de la 1 la 50. Procesul de fabricaţie nu este deloc complicat. Un linguroi toarnă plumbul topit în şanţul cu modele ale maşinii, mâna dreaptă strânge tiparul, iar după câteva secunde mâna stângă scoate din formă un şirag strălucitor de 24 sau 26 de plombe. Şi norma se împlineşte. Ne vom întreba cum ? Prin strânsa colaborare a muncitorilor, prin îngrijirea maşinelor, prin atenţie şi dragoste faţă de muncă. Muncitorii de la fabrica de plombe nu au timp să stea de vorbă cu nimeni, căci fiecare clipă pierdută fără rost înseamnă scăderea randamentului de muncă. În locul lor vorbesc luciul argintiu al miilor şi milioanelor de plombe gata pentru expediere.
„Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 425, 18 Noiembrie 1948.