„Dacă leşină cineva”
„Dacă leşină cineva, puneţi-i sub cap o perină, sau ce aveţi, ca să-i vie capul ridicat, ear’ pe cap puneţi-i oblojele (comprese) şi slăbănogiţi hainele ce-l strâng. De voiţi să faceţi şi mai mult, apoi muiaţi o petecă în apă caldă, sau ungeţi-o cu muştar şi înveliţi cu dânsa pulpele celui leşinat. Dacă leşină cineva în urma lovirii fulgerului, apoi nu puteţi face nemic alta decât să-i slăbănogiţi îmbrăcămintea şi să alergaţi la medic, să vie şi să aplice celui leşinat respiraţiunea artificială”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 60, Cernăuţi, 5/18 August 1901.
„Petrecere pe plajă”
„<Corul Plugarilor> din comuna Dărmăneşti, judeţul Suceava, aranjează, pe ziua de Duminică 17 August a.c., o mare petrecere pe plajă, care va avea loc în lunca comunală, în stânga râului Suceava, lângă podul de fier de cale ferată Dărmăneşti - Vatra Dornei.Începutul la ora 2 d.m. Muzică excelentă. Bufet bine asortat. Intrarea benevolă. Venitul curat este destinat pentru mărirea fondului pentru procurarea unui aparat de radio pentru săteni. În caz de timp nefavorabil, petrecerea se amână cu o săptămână mai târziu. Toată lumea de bine este invitată a lua parte”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IV, nr. 204, August 1930.
„Palatul din comuna Liteni”
„Palatul aflat în parcul din comuna Liteni se înscrie în aria unui emoţionant trecut istoric. Aici a trăit cîndva şi a cunoscut-o poetul Vasile Alecsandri pe Elena Negri. Mai aproape de vremurile noastre a fost sediul GAS. Oamenii, ca respect pentru istorie, m-au deteriorat clădirea. Iată însă că s-au stabilit aici constructorii (reţineţi, constructorii!) noului SMT, care au distrus-o pur şi simplu, mergînd pînă acolo că i-au pus pe foc scările interioare şi duşumelele”.
„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6113, Suceava, August 1967.